'Scouts van Ajax aanwezig in Denemarken voor liefst vier spelers' | OneFootball

'Scouts van Ajax aanwezig in Denemarken voor liefst vier spelers' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 May 2024

'Scouts van Ajax aanwezig in Denemarken voor liefst vier spelers'

Article image:'Scouts van Ajax aanwezig in Denemarken voor liefst vier spelers'
Article image:'Scouts van Ajax aanwezig in Denemarken voor liefst vier spelers'

© IMAGO

Scouts van Ajax, AC Milan en Bayern München zaten afgelopen weekend op de tribune in Denemarken bij de wedstrijd tussen Brøndby IF en Midtjylland, melden Deense bronnen op X. De Amsterdamse club hield samen met de twee Europese topclubs naar verluidt vier spelers in de gaten. De club uit Herning won de ontmoeting met Brøndby uiteindelijk met 3-2.


OneFootball Videos


De eerste speler die genoemd wordt, is Franculino Djú. De negentienjarige spits kwam vorige zomer transfervrij over van de jeugd van Benfica en heeft een uitstekende indruk gemaakt in Denemarken. Franculino scoorde dit seizoen 14 keer en gaf 5 assists in 29 officiële optredens. Het contract van de enkelvoudig international van Guinee-Bissau loopt nog tot medio 2028.

Darío Osorio, die net als Franculino trefzeker was tegen Brøndby, is eveneens bekeken. De twintigjarige rechtsbuiten uit Chili werd in mei vorig jaar ook al in verband gebracht met de Amsterdammers, maar toen koos hij voor Midtjylland, waar hij tot medio 2028 tekende. Die keuze heeft de rappe flankspeler geen windeieren gelegd: in 22 duels was hij al 9 keer trefzeker. Chelsea, Olympique Marseille, AS Monaco, VfL Wolfsburg, VfB Stuttgart en West Ham United zijn ook geïnteresseerd in de achtvoudig international.

Ook op de verrichtingen van Oliver Sørensen werd gelet. De 22-jarige middenvelder werd vorig seizoen nog verhuurd aan het Noorse Hamarkameratene en is dit seizoen onbetwiste basisspeler bij Midtjylland. In 34 duels wist de Deens jeugdinternational, die tot eind 2027 vastligt, 5 keer te scoren en evenveel assists af te leveren.

Als laatste wordt ook de naam van Yuito Suzuki genoemd. De 22-jarige spits speelt sinds de zomer voor Brøndby, dat hem voor 600.000 euro van Shimizu S-Pulse overnam. In Denemarken is de Japanner, die tot medio 2027 vastligt, razendsnel uitgegroeid tot smaakmaker: in 28 duels kwam hij tot 10 goals en 9 assists. Liverpool en Manchester City hebben de aanvaller al even op de korrel.

View publisher imprint