Sam Beukema en Joshua Zirkzee kunnen toptransfer maken en aartsrivalen worden | OneFootball

Sam Beukema en Joshua Zirkzee kunnen toptransfer maken en aartsrivalen worden | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 May 2024

Sam Beukema en Joshua Zirkzee kunnen toptransfer maken en aartsrivalen worden

Article image:Sam Beukema en Joshua Zirkzee kunnen toptransfer maken en aartsrivalen worden
Article image:Sam Beukema en Joshua Zirkzee kunnen toptransfer maken en aartsrivalen worden

© IMAGO

Joshua Zirkzee en Sam Beukema lijken komende zomer te vertrekken bij Bologna. De Telegraaf meldt dat het Nederlandse duo door de opkomst van de club uit Noord-Italië 'steeds nadrukkelijker' in de belangstelling komt te staan. Zirkzee prijkt nog altijd hoog op de lijst bij AC Milan, terwijl Beukema in de belangstelling staat van de kersverse landskampioen Inter.


OneFootball Videos


Clubicoon Zlatan Ibrahimovic, adviseur van de eigenaren en het management van AC Milan, maakt er volgens de krant geen geheim van dat hij Zirkzee komend seizoen graag in San Siro ziet spelen. De 22-jarige spits was dit seizoen goed voor 12 goals en 7 assists in 35 duels. Hij staat ook in de belangstelling van onder meer Arsenal, Juventus en Napoli. Bologna zet La Gazzetta dello Sport in op een transfersom van liefst zeventig miljoen euro. De Telegraaf houdt het op 'vijftig miljoen plus'.

Beukema werd afgelopen zomer voor negen miljoen euro overgenomen van AZ en tekende tot de zomer van 2027 bij i Rossoblu. Hij is sindsdien meteen uitgegroeid tot vaste waarde en speelde dit seizoen 31 duels. Daarin was de 25-jarige verdediger goed voor een goal en twee assists. Hij is bij Bologna onderdeel van de derde minst gepasseerde defensie: in 34 Serie A-duels kreeg de club slechts 27 tegentreffers te verwerken. Alleen Inter (18) en Juventus (26) hebben nog hechtere verdedigingen. Het is niet bekend wat de club voor de mandekker verlangt, die een Estimated Transfer Value (ETV) van 16,6 miljoen euro vertegenwoordigt.

Bologna eindigde vorig seizoen nog op een tamelijk onopvallende negende plek, maar mag nu serieus hopen op kwalificatie voor de Champions League. De club staat met nog vier wedstrijden te gaan op de vierde plek, met vier punten voorsprong op AS Roma en zes op Atalanta, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. De derde plaats is ook nog binnen handbereik: Juventus heeft slechts twee punten meer en een iets minder doelsaldo.

View publisher imprint