Roze brilkijkers of toekomstvoorspellers? Vier procent van de Nederlanders verwacht EK-titel | OneFootball

Roze brilkijkers of toekomstvoorspellers? Vier procent van de Nederlanders verwacht EK-titel | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·23 May 2024

Roze brilkijkers of toekomstvoorspellers? Vier procent van de Nederlanders verwacht EK-titel

Article image:Roze brilkijkers of toekomstvoorspellers? Vier procent van de Nederlanders verwacht EK-titel

Uit een onderzoek van Motivaction naar het komende EK voetbal zijn interessante resultaten gekomen, waaronder het aantal mensen dat verwacht dat Oranje de Europese titel pakt. Vier op de honderd mensen denken dat namelijk, volgens het onderzoek.

Het komende hoofdtoernooi leeft een stuk minder dan de toernooien in de jaren 90; waar toen meer dan twee derde van de bevolking niet kon wachten tot het toernooi begon, is dat nu nog maar 35%. Mogelijk heeft dit ook te maken met de kansen van het Nederlands elftal, aangezien die momenteel laag worden ingeschat.


OneFootball Videos


Die trend is al sinds de eeuwwisseling ingezet, waarbij er voor het WK van 2022 nog maar 37% al enthousiast werd vóór het toernooi zelf. Dat evenement werd in Qatar gehouden en bovendien – voor het eerst – in de winter. Toch zijn er dit jaar nog minder mensen geïnteresseerd in het EK.

Bijna de helft van de Nederlanders heeft aangegeven zich betrokken te voelen bij al het nieuws rondom Oranje, 10% noemt zichzelf zelfs ‘zeer betrokken’. Hoe goed het team van Ronald Koeman het gaat doen op het EK, is nog maar de vraag bij de supporters. Achttien procent van de respondenten gaf aan dat de poulefase of de achtste finale het eindstation zal zijn voor het Nederlands elftal, twintig procent denkt dat Oranje de halve finale haalt, terwijl 4% zelfs inzet op een Europese titel.

View publisher imprint