Ronald Koeman verrast met voorlopige selectie Nederlands elftal voor EK in Duitsland | OneFootball

Ronald Koeman verrast met voorlopige selectie Nederlands elftal voor EK in Duitsland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 May 2024

Ronald Koeman verrast met voorlopige selectie Nederlands elftal voor EK in Duitsland

Article image:Ronald Koeman verrast met voorlopige selectie Nederlands elftal voor EK in Duitsland
Article image:Ronald Koeman verrast met voorlopige selectie Nederlands elftal voor EK in Duitsland

© IMAGO

Ronald Koeman verrast met voorlopige selectie Nederlands elftal voor EK in Duitsland. In de dertigkoppige selectie is onder meer plek voor Justin Bijlow, die lange tijd uit de roulatie was met een blessure. Feyenoord en Liverpool zijn hofleveranciers van de voorlopige selectie van Ronald Koeman. Beide clubs leveren drie spelers af.


OneFootball Videos


In de voorlopige selectie van Koeman is in ieder geval geen plaats voor zowel Noa Lang als Joshua Zirkzee. De aanvallers van respectievelijk PSV en Bologna kampen met blessures en lijken vooralsnog niet in aanmerking te komen voor een plek bij de definitieve selectie. De geblesseerde Marten de Roon mag wel hopen op het EK. de middenvelder viel eerder deze week geblesseerd uit bij Atalanta, maar is wel opgenomen in de selectie.

Daarnaast is de uitverkiezing van Ryan Gravenberch opvallend te noemen. De middenvelder van Liverpool zat vorig jaar maart voor het laatst bij de selectie van het Nederlands elftal, maar mag desondanks hopen op het EK in Duitsland komende zomer. Gravenberch maakte afgelopen zomer de overstap van Bayern München naar Liverpool, waar de voormalig Ajacied dit seizoen 37 keer in actie kwam.

Over twee weken gaat het Nederlands elftal beginnen aan de voorbereiding op het EK in Duitsland. De technische staf, onder leiding van Koeman, werkt in eerste instantie met een selectie van dertig man toe naar het EK, waarna uiteindelijk vier spelers nog zullen afvallen. Op 7 juni, een week voor de start van het EK, moet Koeman zijn definitieve selectie hebben bekendgemaakt.

Voordat het toernooi begint, speelt Nederland eerst twee oefenduels met Canada (6 juni) en IJsland (10 juni) in De Kuip. Het EK begint voor Oranje vervolgens op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen in Hamburg. Het tweede duel in de groepsfase op 21 juni wacht Frankrijk in Leipzig. De groepsfase wordt op 25 juni afgesloten met een wedstrijd tegen Oostenrijk in Berlijn.

De voorselectie van Oranje:

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter) Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Inter).

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq).

View publisher imprint