Ronald Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland’ | OneFootball

Ronald Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 May 2024

Ronald Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland’

Article image:Ronald Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland’
Article image:Ronald Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland’

© Videostill Veronica Offside

Joey Veerman is klaar voor een stap hogerop, meent bondscoach Ronald Koeman. De middenvelder was afgelopen seizoen een van de uitblinkers van PSV en maakt deel uit van de voorselectie van Oranje. Hij werd door Voetbal International uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Eredivisie. Volgens Koeman wijst alles erop dat Veerman een nieuwe uitdaging aan moet gaan.


OneFootball Videos


Maandagavond werd in het programma Veronica Offside onder meer de vraag gesteld hoe goed Veerman eigenlijk is. “Soms denk je dat hij minder loopt dan een andere speler, maar in alle statistieken staat hij altijd heel hoog qua afgelegde meters in een wedstrijd”, verklaarde Koeman. “En aan de bal heeft hij natuurlijk meerwaarde.”

“Soms is er natuurlijk een twijfel, ook bij mij, op het moment dat je met drie middenvelders speelt", vervolgde de bondscoach. "Maar aan de bal is hij geweldig. Iedere bal die hij heeft en afspeelt is met een idee en goed. Maar soms heb je wel problemen met hem, dat hij dan overlopen wordt op het middenveld. Maar nogmaals: hij is bij het Nederlands elftal, en hij maakt kans om te spelen.”

Presentator Wilfred Genee vraagt later of Veerman rijp is voor een stap omhoog. Koeman: “Als speler moet je denk ik uitdagingen in je carrière hebben. En ik vind dat hij zó goed is voor Nederland, dat ik hem graag in Spanje, Italië, Duitsland of Engeland op het middenveld wil zien. Dat is qua alles het hoogste niveau. Ik denk dat hij in allerlei opzichten klaar is voor een stap naar het buitenland.”

Of de 25-jarige spelverdeler ook kan uitkijken naar veel speeltijd op het EK, weet Koeman nog niet. Onder meer door het blessureleed van Frenkie de Jong weet hij ook niet of de twee goed met elkaar kunnen spelen. “In principe: als Frenkie de Jong fit is, speelt Frenkie de Jong links op het middenveld”, was Koeman duidelijk. “Het is jammer dat we gedurende een hele periode altijd geblesseerde spelers hebben gehad. Dus ik heb eigenlijk nooit verschillende combinaties met Frenkie de Jong kunnen proberen op het middenveld."

Veerman, die nog tot medio 2026 vastligt bij PSV, was dit seizoen zeer belangrijk voor PSV, dat met een grote voorsprong op Feyenoord de landstitel veroverde. In 29 Eredivisie-duels was hij goed voor 5 goals en 16 assists. De Estimated Transfer Value (ETV) van de Oranje-international wordt geschat op 24,7 miljoen euro. Volgens Jeroen Kapteijns van De Telegraaf staat de rechtspoot .

View publisher imprint