Ronald de Boer: 'Hij kan het niveau van Busquets en Barcelona uiteindelijk aan, ja!' | OneFootball

Ronald de Boer: 'Hij kan het niveau van Busquets en Barcelona uiteindelijk aan, ja!' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·24 June 2024

Ronald de Boer: 'Hij kan het niveau van Busquets en Barcelona uiteindelijk aan, ja!'

Article image:Ronald de Boer: 'Hij kan het niveau van Busquets en Barcelona uiteindelijk aan, ja!'

Ronald de Boer vindt dat Joey Veerman het vertrouwen moet krijgen van bondscoach Ronald Koeman. De analist van onder meer Ziggo Sport is lovend over de middenvelder van PSV, die volgens hem over een aantal fantastische kwaliteiten beschikt als spelverdeler op het middenveld. De Boer maakt zelfs een vergelijking met Sergio Busquets.

"Ik zou Veerman opstellen", zegt De Boer als hij in het programma De Oranjekantine van Voetbalprimeur de opstelling van het Nederlands elftal doorneemt: "Veerman heeft toch wel een bepaalde gave en om hem nou na een wedstrijd te slachtofferen... Ik houd van spelers die altijd als eerste gedachte hebben: als ik de bal krijgt, moet ik eerst kijken of ik iemand alleen voor de keeper kan zetten. Hij doet dat ook, hij durft uit te stellen en kan ook prima verdedigen", zegt De Boer, die niet vindt dat Veerman zijn handelingssnelheid te laag ligt.


OneFootball Videos


"Zou hij langzamer handelen dan Busquets? Ik denk van niet, nee", zegt De Boer, waarna hem wordt gevraagd of hij dat serieus denkt. De analist herhaalt zijn antwoord: "Ik denk dat hij het niveau van Busquets en FC Barcelona uiteindelijk aankan", stelt De Boer. "Het leven valt en staat met een beetje geluk. Als hij er straks wel twee voor de keeper zet, dan zijn we weer Veerman-gek. Je hebt soms een beetje mazzel nodig. Ik heb heel veel vertrouwen in Joey dat hij dat kan."

Voorlopig zou de oud-speler van onder meer Rangers FC en Ajax de middenvelder adviseren om bij PSV te blijven. De Boer vindt het voor Veerman namelijk enorm belangrijk dat hij minuten blijft maken op het allerhoogste niveau: "Bij Real Madrid ben je niet zeker van je plek. Een jaar PSV, waarin je vlieguren gaat maken, dat gaat hem heel goed denk ik."

View publisher imprint