Rode Duivel legt zijn hart bloot: "Overtuigd dat we jullie opnieuw trots zullen maken" | OneFootball

Rode Duivel legt zijn hart bloot: "Overtuigd dat we jullie opnieuw trots zullen maken" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·3 July 2024

Rode Duivel legt zijn hart bloot: "Overtuigd dat we jullie opnieuw trots zullen maken"

Article image:Rode Duivel legt zijn hart bloot: "Overtuigd dat we jullie opnieuw trots zullen maken"

Orel Mangala heeft op zijn sociale media gereageerd op de uitschakeling van de Rode Duivels op het EK. De middenvelder van Lyon deed dit in een open brief aan de supporters en zijn ploegmaats.

"Woorden schieten tekort om de emoties na dit resultaat te beschrijven", begon hij zijn boodschap, geschreven op een kartonnetje. "Maar ik voel me goed genoeg om het toch te proberen."


OneFootball Videos


Voor Mangala was dit zijn eerste grote toernooi met de Rode Duivels. Hij startte in de eerste wedstrijd tegen Slowakije en viel in de drie andere wedstrijden in. Maandag werd hij samen met het team uitgeschakeld door Frankrijk.

"Bij mijn debuut op een EK wilden we allemaal meer. We wilden samen iets bereiken en jullie, onze fans, trots maken. We deelden een visie op succes en begrepen hoe moeilijk het zou zijn om dat te bereiken."

"Door samen tijd als groep door te brengen, smeedden we banden en raakten we verbonden. Op het veld waren de uitdagingen moeilijk, maar we zijn allemaal trots dat we alles gegeven hebben voor ons land."

Ondanks de teleurstellende resultaten heeft de 26-jarige middenvelder goede hoop voor de toekomst. "Het is niet geëindigd zoals we wilden, maar ik ben ervan overtuigd dat we jullie opnieuw trots zullen maken. Bedankt voor jullie steun."

View publisher imprint