Robin van Persie geeft man met 136 duels voor Feyenoord nieuwe kans | OneFootball

Robin van Persie geeft man met 136 duels voor Feyenoord nieuwe kans | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 October 2024

Robin van Persie geeft man met 136 duels voor Feyenoord nieuwe kans

Article image:Robin van Persie geeft man met 136 duels voor Feyenoord nieuwe kans
Article image:Robin van Persie geeft man met 136 duels voor Feyenoord nieuwe kans

© IMAGO

Jean-Paul Boëtius gaat op proef bij sc Heerenveen, meldt de Friese club via de officiële kanalen. De dertigjarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler krijgt twee weken de kans om zich te bewijzen bij de club. Bij Heerenveen treft hij in trainer Robin van Persie een oude bekende: de twee speelden samen bij Feyenoord en in één interland van het Nederlands elftal. Die interland werd met 2-0 verloren van Frankrijk.


OneFootball Videos


Boëtius doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2012 zijn debuut voor de hoofdmacht. In zijn eerste periode speelde de enkelvoudig Oranje-international 96 duels voor de club uit Rotterdam. Daarin was Boëtius goed voor twintig doelpunten en achttien assists.

Uiteindelijk verkocht Feyenoord de rechtspoot voor anderhalf miljoen euro aan FC Basel, dat hem al na anderhalf jaar verhuurde aan KRC Genk. In de zomer van 2017 keerde Boëtius terug bij Feyenoord. Met zes doelpunten en negen assists in veertig duels groeide hij wederom uit tot belangrijke speler voor de Rotterdammers, die hem ruim een jaar later voor 3,5 miljoen euro aan FSV Mainz 05 verkochten.

Bij de club uit West-Duitsland zou Boëtius uiteindelijk vier jaar spelen. In 129 duels voor die Nullfünfer kwam hij tot 13 goals en 23 assists. In de zomer van 2022 tekende de spelverdeler een driejarig contract bij Hertha BSC, maar door een clausule kon hij die verbintenis na de degradatie van de club uit Berlijn opzeggen.

View publisher imprint