RKC handelt snel en voert al concrete gesprekken met mogelijke opvolger Vaessen | OneFootball

RKC handelt snel en voert al concrete gesprekken met mogelijke opvolger Vaessen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·21 June 2024

RKC handelt snel en voert al concrete gesprekken met mogelijke opvolger Vaessen

Article image:RKC handelt snel en voert al concrete gesprekken met mogelijke opvolger Vaessen

Yanick van Osch moet de opvolger worden van Etienne Vaessen bij RKC. Dat weet Mounir Boualin, journalist én presentator bij FCUpdate.nl, vrijdagmiddag te melden. Van Osch staat momenteel nog onder contract bij SC Cambuur, maar het is de bedoeling dat hij spoedig zijn handtekening zet onder een contract in Waalwijk.

Van Osch komt uit de jeugdopleiding van PSV, maar brak nooit door in de hoofdmacht. Hij maakte in de zomer van 2020 de overstap van PSV naar Fortuna Sittard. Voor de Limburgers keepte hij 65 wedstrijden, alvorens vorig jaar neer te strijken bij SC Cambuur. Daarvoor stond hij vooralsnog 41 keer onder de lat. Niet erg succesvol, want hij moest in die wedstrijden liefst 74 keer vissen.


OneFootball Videos


Van Osch heeft bij SC Cambuur nog een contract tot de zomer van 2026, maar vertrekt mogelijk na één seizoen alweer uit Leeuwarden. Volgens Boualin zijn de onderhandelingen over een transfer naar RKC in de eindfase beland. De Waalwijkers zijn na het transfervrije vertrek van Vaessen op zoek naar een nieuwe doelman. Vaessen werd donderdagavond plots gelinkt aan een overgang naar Iran, maar zoals Boualin vrijdagmorgen al meldde, wordt de kersverse international van Suriname speler van FC Groningen.

View publisher imprint