René van der Gijp schudt zijn hoofd, nadat Wierd Duk iets opmerkelijks zegt over Oranje | OneFootball

René van der Gijp schudt zijn hoofd, nadat Wierd Duk iets opmerkelijks zegt over Oranje | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·20 June 2024

René van der Gijp schudt zijn hoofd, nadat Wierd Duk iets opmerkelijks zegt over Oranje

Article image:René van der Gijp schudt zijn hoofd, nadat Wierd Duk iets opmerkelijks zegt over Oranje

De Telegraaf-journalist Wierd Duk vindt dat bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal met Nathan Aké op het middenveld moet gaan spelen, zo heeft hij woensdagavond aangegeven in het programma Vandaag Inside Oranje. René van der Gijp reageert niet zo enthousiast op de suggestie van Duk.

"Ik zou Aké op het middenveld zetten en Micky van de Ven op links, maar dat schijnt helemaal niet te kunnen omdat Aké nog nooit op het middenveld heeft gespeeld", begint Duk woensdag in de uitzending van Vandaag Inside Oranje: "Maar Arie Haan (middenvelder van origine) speelde in 1974 als libero, dus ja", zegt Duk, waarna Van der Gijp zucht, met zijn hoofd begint te schudden en de uitspraken van Duk besluit te herhalen.


OneFootball Videos


"Wat een theorie. Dus omdat Haan in 1974 als libero speelde, kan Aké wel op het middenveld spelen", zegt van der Gijp hoofdschuddend en lachend: "Ik volg de redenering niet, maar wat ik wel denk over de wedstrijd van vrijdag is dat Nederland en Frankrijk genoegen nemen met een gelijkspel", verwacht de analist. "Kylian Mbappé laten ze ook echt niet spelen, die tweede wedstrijd is voor Frankrijk niet belangrijk. Als ze die derde winnen, zijn ze door", besluit Van der Gijp.

View publisher imprint