Real Madrid moet sterkhouder in Champions League-finale missen, EK nog altijd twijfelachtig | OneFootball

Real Madrid moet sterkhouder in Champions League-finale missen, EK nog altijd twijfelachtig | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·24 May 2024

Real Madrid moet sterkhouder in Champions League-finale missen, EK nog altijd twijfelachtig

Article image:Real Madrid moet sterkhouder in Champions League-finale missen, EK nog altijd twijfelachtig

Aurélien Tchouaméni ontbreekt volgende week zaterdag tijdens de Champions League-finale, zo bevestigt Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti. Daarmee zit het clubseizoen erop voor de 24-jarige Franse middenvelder, die nu zijn vizier richt op het Europees kampioenschap in Duitsland.

“Hij werkt individueel, maar zal niet klaar zijn voor de finale”, aldus Ancelotti. De middenvelder viel in de returnwedstrijd van de halve finales in de Champions League tegen Bayern München uit met een stressfractuur in zijn linkervoet. Dat Tchouaméni niet op tijd fit is voor de finale is voor de Italiaanse oefenmeester een forse tegenvaller, omdat de Fransman een vaste waarde op het middenveld van Real Madrid is.


OneFootball Videos


Ook bij Frankrijk is Tchouaméni een basisklant. Ondanks zijn blessure nam bondscoach Didier Deschamps hem gewoon op in de voorselectie van Frankrijk. Of Tchouaméni het EK in Duitsland ook zal moeten missen? Daar gaat Ancelotti niet vanuit. “Ik geloof dat hij erbij zal zijn op het EK, ik denk dat hij klaar zal zijn”, besluit de oefenmeester.

View publisher imprint