PSV moet vrezen: Van Bronckhorst wil man met 126 duels uit Eindhoven wegkapen | OneFootball

PSV moet vrezen: Van Bronckhorst wil man met 126 duels uit Eindhoven wegkapen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 September 2024

PSV moet vrezen: Van Bronckhorst wil man met 126 duels uit Eindhoven wegkapen

Article image:PSV moet vrezen: Van Bronckhorst wil man met 126 duels uit Eindhoven wegkapen
Article image:PSV moet vrezen: Van Bronckhorst wil man met 126 duels uit Eindhoven wegkapen

© IMAGO

Besiktas heeft zijn vizier gericht op Mauro Júnior, meldt Takvim. Volgens het Turkse medium gaat de club uit Istanboel op verzoek van trainer Giovanni van Bronckhorst pogen de vleugelverdediger van PSV naar Turkije te halen. De 25-jarige Braziliaan was lange tijd geblesseerd, maar maakte dinsdag zijn rentree tijdens het Champions League-duel met Juventus (3-1 verlies).


OneFootball Videos


Tijdens de winterstop zal Besiktas een bod uitbrengen op Mauro, die bij over een aflopend contract beschikt. Vorig seizoen speelde de voormalig jeugdinternational 21 wedstrijden voor de club uit Eindhoven. Daarin wist hij één keer het net te vinden. De Estimated Transfer Value (ETV) van Mauro wordt geschat op twee miljoen euro.

Besiktas is nog op zoek naar een nieuwe linksback. De Turkse topclub heeft op dit moment de beschikking over Bakhtiyor Zaynutdinov, Emrecan Terzi en Arthur Masuaku links achterin. Laatstgenoemde heeft bovendien nog een contract tot slechts medio 2025, waardoor een vertrek niet uit te sluiten valt. Terzi lijkt nog niet klaar voor een vaste basisplaats, terwijl Zaynutdinov liever op het middenveld speelt.

De regels voor buitenlanders vormen voorlopig nog een struikelblok voor Besiktas. In de selectie van iedere club moeten 14 van de 28 contractspelers de Turkse nationaliteit hebben, van wie 2 afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Omdat Kara Kartallar daar al aan zitten, zal er eerst een buitenlander moeten vertrekken voordat Mauro aangetrokken kan worden.

De back, die op beide vleugels uit de voeten kan, groeide onder Roger Schmidt uit tot een gewaardeerde kracht. Inmiddels staat de teller voor Mauro op 126 duels voor de regerend landskampioen, waarin hij 8 keer scoorde en 14 assists leverde. Hij miste echter sinds het seizoen 2022/23 ook liefst 68 wedstrijden door blessureleed.

View publisher imprint