PSV in gesprek met teruggekeerde sterkhouder over nieuw contract: ‘Ik ben in gesprek met de club’ | OneFootball

PSV in gesprek met teruggekeerde sterkhouder over nieuw contract: ‘Ik ben in gesprek met de club’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 September 2024

PSV in gesprek met teruggekeerde sterkhouder over nieuw contract: ‘Ik ben in gesprek met de club’

Article image:PSV in gesprek met teruggekeerde sterkhouder over nieuw contract: ‘Ik ben in gesprek met de club’
Article image:PSV in gesprek met teruggekeerde sterkhouder over nieuw contract: ‘Ik ben in gesprek met de club’

© IMAGO

PSV maakt werk van een langer verblijf van Mauro Júnior bij de club. De Braziliaanse verdediger beschikt in Eindhoven over een aflopend contract. Op de persconferentie naar aanloop van de komende Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal heeft Mauro Júnior zich uitgelaten over zijn toekomst bij de landskampioen.


OneFootball Videos


"Ik praat met de club. Daarover kan ik nu nog niet veel zeggen. Maar ik voel me heel erg goed bij deze club", zo werd Mauro Júnior geciteerd door Jeroen Kapteijns van De Telegraaf. De verdediger kampte de afgelopen maanden met veel blessureleed, maar heeft dat nu achter zich gelaten. De Braziliaan mocht afgelopen zaterdag nog starten tegen Willem II als rechtsback, maar werd halverwege de wedstrijd vervangen door Rick Karsdorp.

Mauro Júnior is door zijn multifunctionaliteit van grote waarde voor dit PSV. Zelf maakt het de mandekker niet heel veel uit waar hij speelt: "Als ik maar speel, ik wil het team helpen", reageert Mauro Júnior op de persconferentie. De middenvelder annex linksback had met zijn multifunctionaliteit een groot aandeel in de landstitel van afgelopen seizoen en zal daardoor op tal van lijstjes staan van scouts.

Club América was afgelopen zomer het meest concreet en had liefst zeven miljoen euro over voor Mauro Júnior, die van PSV geen toestemming kreeg om met de Mexicaanse club om de tafel te gaan. De 25-jarige speler is een belangrijk onderdeel van de selectie van Peter Bosz en zal dit seizoen meer kansen gaan krijgen. Niet voor niets wil PSV de contractverlenging snel afronden en Mauro Júnior langer aan zich binden.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder dat er een contract tot medio 2027 of 2028 voor de verdediger klaarligt op de burelen van het Philips Stadion. Mauro Júnior kwam in de zomer van 2017 over van Desportivo Brasil. In eerste instantie werd de linkspoot ingezet op meer aanvallende posities, maar onder Roger Schmidt werd Mauro Júnior ingezet als linkervleugelverdediger en kwam hij definitief in de basis terecht. Inmiddels staat de teller voor de Braziliaan op 128 wedstrijden in het eerste van de club.

View publisher imprint