PSV en Ajax spraken met Champions League-winnaar over toptransfer | OneFootball

PSV en Ajax spraken met Champions League-winnaar over toptransfer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 May 2024

PSV en Ajax spraken met Champions League-winnaar over toptransfer

Article image:PSV en Ajax spraken met Champions League-winnaar over toptransfer
Article image:PSV en Ajax spraken met Champions League-winnaar over toptransfer

© IMAGO

Fidel Ambríz heeft zichzelf in de kijker gespeeld van meerdere clubs in Europa. De 21-jarige middenvelder van Club León uit Mexico sprak in het verleden al met onder meer PSV en Ajax over een mogelijke overstap. De jeugdinternational staat tevens in de belangstelling van clubs uit Spanje.


OneFootball Videos


Hoewel Ambríz pas 21 jaar is, heeft de middenvelder al een behoorlijk gevulde prijzenkast. Ambríz won met Club León onder meer de Concacaf Champions League en pakte in 2021 de landstitel in Mexico. De spelverdeler is al enkele jaren een vaste waarde bij de huidige nummer elf van de Liga MX en heeft dan ook al 103 wedstrijden achter zijn naam staan voor de club waar hij de gehele jeugdopleiding van doorliep.

Artikel gaat verder onder de video

Toch gaat er een moment komen dat Ambríz gaat vertrekken bij Club León. De middenvelder stond afgelopen zomer al in de belangstelling van PSV, dat destijds op zoek was naar een opvolger van Ibrahim Sangaré, die naar Nottingham Forest vertrok. Maar ook Ajax bleek achteraf interesse in Ambríz te hebben gehad: “Ajax en PSV spraken met mijn management en maakten al plannen over een mogelijke overstap”, zei Ambríz onlangs in een interview met La Capitana.

Real Betis en Sevilla toonden ook interesse, maar meldden zich nooit bij mijn zaakwaarnemers”, vertelde Ambríz, die dit seizoen al 23 keer voor Club León in actie kwam. Voor de spelmaker is de interesse vanuit Nederland en Spanje reden genoeg om harder te werken: “Ik zie de interesse als een extra motivatie om meer te geven tijdens trainingen en wedstrijden.” Ambríz vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 1,5 miljoen euro.

View publisher imprint