PSV brengt eerste bod uit op Sepp van den Berg: Liverpool komt meteen met reactie | OneFootball

PSV brengt eerste bod uit op Sepp van den Berg: Liverpool komt meteen met reactie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 July 2024

PSV brengt eerste bod uit op Sepp van den Berg: Liverpool komt meteen met reactie

Article image:PSV brengt eerste bod uit op Sepp van den Berg: Liverpool komt meteen met reactie
Article image:PSV brengt eerste bod uit op Sepp van den Berg: Liverpool komt meteen met reactie

© IMAGO

PSV heeft een eerste bod op Sepp van den Berg gedaan, schrijft Fabrizio Romano. De verdediger van Liverpool staat al tijden in de belangstelling van de Eindhovenaren, die André Ramalho transfervrij naar Corinthians zagen vertrekken. De Eindhovense club heeft tien miljoen euro geboden op de 22-jarige mandekker.


OneFootball Videos


Dat bedrag komt niet in de buurt van de vraagprijs van Liverpool. De Engelse topclub mikt namelijk op een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro. Het bod is dan ook meteen van tafel geveegd door the Reds, schrijft Romano. Rik Elfrink schrijft op X op zijn beurt dat het bod van PSV nog iets hoger is dan bericht door de Italiaanse transfermarktexpert.

Van den Berg werd in de zomer van 2019 voor 1,9 miljoen euro overgenomen van PEC Zwolle, maar speelde pas vier officiële wedstrijden voor Liverpool. De mandekker werd meermaals verhuurd, vorig seizoen nog aan 1. FSV Mainz 05. Bij de Duitse club was hij onbetwiste basisspeler. In 35 duels wist hij driemaal het net te vinden.

Youri Mulder looft Van den Berg

Youri Mulder liet eerder nog weten Van den Berg een 'heel goede' speler te vinden. "Liverpool wil twintig miljoen euro hebben, maar PSV gaat dat niet betalen. Maar als je vijftien betaalt en hij komt, dan heb je echt een hele goede speler", zo zei hij bij Ziggo Sport, voorafgaand aan het oefenduel tussen PSV en Valencia, dat de club uit Eindhoven met 2-1 won.

Mulder kent Van den Berg goed, omdat hij de Bundesliga op de voet volgt. "Ik heb hem veel in Duitsland aan het werk gezien, bijvoorbeeld bij Schalke 04 en 1. FSV Mainz 05. Ik denk echt dat hij een enorme versterking zou zijn voor PSV." De verwachting is dat Van den Berg deze zomer een transfer maakt, maar honderd procent zeker is dat ook niet. Liverpool nam namelijk eerder deze zomer afscheid van Jürgen Klopp en stelde voormalig Feyenoord-trainer Arne Slot aan als hoofdtrainer. "Als Slot zegt dat hij hem wil houden en hem naast Virgil van Dijk in het centrum wil zetten, dan gaat hij natuurlijk niet weg bij Liverpool.”

Van den Berg liet in gesprek met The Athletic weten ook zelf wat te zijn geschrokken van het bedrag dat Liverpool voor hem verlangt. "Twintig miljoen euro is wel veel", erkende hij lachend. "Ik weet dat er in de huidige markt van alles kan gebeuren. Omdat ik een goed seizoen had vorig jaar, heeft Liverpool een prijskaartje om mijn nek gehangen waarvan zij denken dat het het juiste is. Mijn eerste reactie was dat het wel heel hoog was."

View publisher imprint