Priske: ''Woensdag wilde ik hem langer op het veld houden'' | OneFootball

Priske: ''Woensdag wilde ik hem langer op het veld houden'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·4 October 2024

Priske: ''Woensdag wilde ik hem langer op het veld houden''

Article image:Priske: ''Woensdag wilde ik hem langer op het veld houden''

Trainer Brian Priske is blij met Ibrahim Osman in de selectie van Feyenoord. De talentvolle buitenspeler heeft bij vlagen zijn kwaliteiten laten zien, en nu is het zaak om constanter te worden. Tijdens het duel in de Champions League tegen Girona FC werd Osman in de tweede helft naar de kant gehaald. De wissel wekte verbazing. Priske legde vrijdagmiddag tijdens het persmoment uit waarom hij de Ghanees wisselde.

"Woensdag wilde ik hem langer op het veld houden, maar als coach moet je soms lastige keuzes maken," legt de Deen uit. Osman werd na een uur gewisseld voor Ramiz Zerrouki. "Met een gele kaart op zak moet je soms ook spelers beschermen. Ik weet dat hij een explosieve speler is, met en zonder de bal, waardoor je soms onnodig in duels komt en tegen een kaart aanloopt. Dat is ook iets wat hij moet leren: om bepaalde duels op de juiste manier aan te gaan en geen kaarten op te lopen."


OneFootball Videos


De fitheid van Osman speelt ook een rol. "Hij maakt de stappen waarop we hoopten. Hij was bekend voor mij vanuit de Deense competitie, waar ik hem heb gevolgd. We weten waartoe hij in staat is. Op dit moment maakt hij fysiek stappen. Zijn voorbereiding was bij Brighton en daar miste hij minuten in de oefenwedstrijden. We proberen het nu op te bouwen. We hebben zijn kwaliteiten gezien, maar er zijn elementen die hij nog moet verbeteren. Wat normaal is, want hij is nog maar 19 jaar oud. Ik ben blij met de stappen die hij maakt, en hij zorgt met zijn snelheid voor gevaar."

Vertrouwen in Ueda

Ayase Ueda is en blijft de eerste spits van Feyenoord zolang Santiago Gimenez geblesseerd is. Priske wordt gevraagd naar de indruk die hij heeft gekregen van de Japanse spits tijdens de wedstrijden tegen NEC en Girona FC. "Ik denk dat we goede dingen van hem zien. Er zijn ook elementen waarop we hopen dat hij zich gaat verbeteren. Dat is normaal voor elke speler. Ueda werkte hard voor ons in Spanje. Hij had enkele goede momenten, maar je hoopt dat hij snel zijn extra kwaliteiten laat zien."

Voetbal draait vaak om afstemming en details. Ueda had woensdagavond niet alleen een strafschop kunnen binnenschieten. De spits had ook een mogelijkheid om Igor Paixão alleen voor de keeper te zetten. "De pass op Igor ontstaat na een drukzet-moment voor ons. Je hoopt dat dit soort ballen straks wel aankomen om verder te werken aan zijn zelfvertrouwen. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. Zelfvertrouwen en je comfortabel voelen op het veld. Ueda voelt zich goed en is positief, ondanks het missen van zijn strafschop."

View publisher imprint