Priske: "Ik kan er zeker van genieten hoe hij zijn elftal laat spelen" | OneFootball

Priske: "Ik kan er zeker van genieten hoe hij zijn elftal laat spelen" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·18 September 2024

Priske: "Ik kan er zeker van genieten hoe hij zijn elftal laat spelen"

Article image:Priske: "Ik kan er zeker van genieten hoe hij zijn elftal laat spelen"

Feyenoord begint donderdagavond tegen Bayer Leverkusen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Op een fijn moment komt de wedstrijd niet, juist nadat de wedstrijd tegen FC Groningen als nieuwe domper kwam na een aantal teleurstellende resultaten. Toch moet het vizier worden gericht op de positieve dingen en dat probeert Brian Priske dan ook te benadrukken op de persconferentie.

"De emoties zijn natuurlijk niet goed als je punten verspeelt", vertelt de trainer tijdens het persmoment in De Kuip. "Specifiek hoe wij de punten hebben verspeeld na zo'n wedstrijd, is anders. Maar het werk dat volgt is hetzelfde. Je moet blijven gaan en kijken naar de dingen die beter moeten. We moeten een beeld krijgen van de wedstrijd die we in Groningen hebben gespeeld. Wat zijn de goede en slechte dingen? Daarna is het belangrijk om ons te richten op de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen."


OneFootball Videos


Bij Feyenoord zijn er relatief veel spelers geblesseerd. "Uiteraard is niemand blij met de blessures, maar de voorbereiding verliep anders doordat veel spelers op een ander moment terugkwamen. Dat is echt een uitdaging geweest. Als er een nieuwe coach met zijn staf arriveert, dan kom je altijd lastige dingen tegen. Het zijn fases waar je als team doorheen moet en met elf nieuwe spelers kost het tijd om erin te krijgen hoe wij willen spelen en willen trainen. Ik ben ervan overtuigd dat spelers als Quinten en Santiago ook tijd nodig hadden om te wennen."

Xabi Alonso

Feyenoord treft donderdag een trainer van topklasse. Volgens Priske denken beide trainers niet hetzelfde over alles. "Niet helemaal, maar hij speelt dezelfde stijl als ik vorig jaar deed in Praag. In de filosofie zitten overeenkomsten met hoe je druk wil zetten, maar ik denk dat hij zeker een interessante trainer is die zichzelf heeft bewijzen met de landstitel en zijn Europese campagne. Het is lastig om te zeggen hoe zijn filosofie is, maar ik kan er zeker van genieten hoe hij zijn elftal laat spelen."

Gernot Trauner

Afgelopen seizoen verving de Oostenrijker Thomas Beelen in de tweede helft en dat was sneller dan oorspronkelijk het plan was. Trauner speelde dan ook een erg slechte wedstrijd. "Natuurlijk heeft Gernot geen ideale voorbereiding gehad en door de blessure van Beelen, besloot ik hem in het veld te brengen. Ik weet wat Gernot kan en zie dat ook op de training. Ik weet dat hij bezig is met zijn fitheid opbouwen. Maar door de ervaring die hij heeft weet ik dat hij morgen ook kan spelen en zijn beste been voor probeert te zetten op een hoog level. Ik maak me daar geen zorgen om"

View publisher imprint