Plottwist in Barcelona: 'Xavi komt terug op besluit en blijft aan als hoofdtrainer' | OneFootball

Plottwist in Barcelona: 'Xavi komt terug op besluit en blijft aan als hoofdtrainer' | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·24 April 2024

Plottwist in Barcelona: 'Xavi komt terug op besluit en blijft aan als hoofdtrainer'

Article image:Plottwist in Barcelona: 'Xavi komt terug op besluit en blijft aan als hoofdtrainer'

Xavi Hernández is teruggekomen op zijn beslissing om aan het eind van het seizoen te vertrekken als hoofdtrainer van FC Barcelona, zo meldt Fabrizio Romano op X. De 44-jarige Spanjaard kondigde in januari zijn vertrek aan, maar voorzitter Joan Laporta en sportief directeur Deco zijn er dus tóch in geslaagd om het clubicoon op andere gedachten te brengen.

Na de doelpuntrijke thuisnederlaag tegen Villarreal (3-5) kondigde Xavi in januari aan dat hij komende zomer, ondanks een contract tot medio 2025, zou gaan vertrekken bij de club die hij als speler het grootste deel van zijn loopbaan diende. De man die de ontslagen Ronald Koeman in november opvolgde leidde de club in het voorgaande seizoen naar de eerste landstitel sinds 2019, maar prolongatie daarvan verdween al snel uit het zicht.


OneFootball Videos


Toch zetten de Catalanen daarna een indrukwekkende serie in LaLiga neer én rekende de club in de achtste finales van de Champions League af met Italiaans kampioen Napoli. Geluiden over een poging van Laporta en Deco om Xavi langer binnenboord te houden werden daardoor steeds sterker. Dat zou deels vanwege de resultaten zijn, maar ook komen omdat de gedroomde opvolgers van Xavi (waaronder Pep Guardiola en Luis Enrique) pas in 2025 uit hun huidige contracten lopen en de financieel geplaagde club zich geen (forse) afkoopsom kan veroorloven.

Afgaande op de berichten van Romano is het pleidooi richting Xavi uiteindelijk succesvol gebleken. "Na de meeting van vanavond, waarin Laporta een beroep op hem deed om te blijven, heeft hij de voorwaarden van Barça geaccepteerd en besloten door te gaan als hoofdtrainer", schrijft de Italiaanse transferexpert. "De formele stappen zullen volgen", sluit Romano zijn tweet af.

View publisher imprint