Perez en Kwakman zetten vraagtekens bij Ajacied: ‘Wat kan hij nu echt?’ | OneFootball

Perez en Kwakman zetten vraagtekens bij Ajacied: ‘Wat kan hij nu echt?’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 October 2024

Perez en Kwakman zetten vraagtekens bij Ajacied: ‘Wat kan hij nu echt?’

Article image:Perez en Kwakman zetten vraagtekens bij Ajacied: ‘Wat kan hij nu echt?’
Article image:Perez en Kwakman zetten vraagtekens bij Ajacied: ‘Wat kan hij nu echt?’

© IMAGO

Christian Rasmussen (21) wordt door analisten Kenneth Perez en Kees Kwakman te licht bevonden voor het eerste elftal van Ajax. Dat geven de oud-voetballers te kennen in Voetbalpraat van ESPN. De aanvaller beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Ajax, nadat hij afgelopen seizoen nog op huurbasis speelde voor FC Nordsjaelland.


OneFootball Videos


Rasmussen stond donderdagavond in de basisopstelling toen hij het met Ajax opnam tegen Slavia Praag in de Europa League (1-1). De Amsterdammers konden in Praag geen beroep doen op Jordan Henderson, Wout Weghorst, Kian Fitz-Jim, Bertrand Traoré en Davy Klaassen. Door het ontbreken van Traoré mocht Rasmussen starten in Praag.

In de zestiende minuut maakte de jonge Deen een uitstekende loopactie in de diepte, die gezien werd door Branco van den Boomen. De middenvelder gaf een steekbal op maat en de rechtsbuiten kruiste voorlangs bij linksback Matěj Jurásek, die een overtreding maakte op de aanvaller. Voor de Amsterdammers volgde er een strafschop, die werd benut door Van den Boomen: 0-1.

Het betekende meteen de beste actie van Rasmussen in het duel met de Tsjechen. Het wisselvallige optreden van de Deen viel ook op bij zijn landgenoot en analist Perez. “Dan begint Ajax al met Rasmussen, waarvan ik nog steeds niet weet wat hij precies kan. Wat kan hij nu echt goed? Is hij bloedsnel? Kan hij heel goed afwerken? Kan hij heel goed koppen? Kan hij heel goed iemand op de vierkante meter uitspelen? Ik weet het niet…”, vertelt Perez.

Kwakman was als analist aanwezig bij RKC - Ajax van afgelopen zondag en vult zijn collega aan: “Hij had een paar goede acties toen, maar ik denk dat hij net wat specifieks tekortkomt”, vertelt de Volendammer. “Maar heb jij iets ontdekt bij hem, Kees? Bijvoorbeeld een goed schot met zijn linker. Ik zie het namelijk niet”, vraagt Perez zijn tafelgenoot. De oud-speler van onder meer NAC Breda en FC Groningen gaat daarin mee. “Ik denk dat hij bij Jong Ajax wel een goede periode heeft gehad waarin hij goede goals maakte van afstand, maar je wil inderdaad iets specifieks zien”, vindt Kwakman.

Rasmussen vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers een Estimated Transfer Value (ETV) van 800.000 euro. Het contract van de jeugdinternational loopt door tot medio 2027. De Scandinaviër heeft Perez en Kwakman dus nog niet weten te overtuigen van zijn kwaliteiten, maar de komende tijd is het zaak voor de rechtsbuiten annex spits om dat wel bij zijn trainer Francesco Farioli te doen.

View publisher imprint