Oranje ziet voorselectie van EK-tegenstander Oostenrijk: gigantische meevaller voor Nederland | OneFootball

Oranje ziet voorselectie van EK-tegenstander Oostenrijk: gigantische meevaller voor Nederland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·21 May 2024

Oranje ziet voorselectie van EK-tegenstander Oostenrijk: gigantische meevaller voor Nederland

Article image:Oranje ziet voorselectie van EK-tegenstander Oostenrijk: gigantische meevaller voor Nederland

Ralf Rangnick heeft dinsdagavond de voorselectie van Oostenrijk voor het EK bekendgemaakt. De tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase heeft plek voor een aantal (oude) bekenden uit de Eredivisie. Onder meer Gernot Trauner staat op de 29-koppige lijst. Daarnaast ontbreekt Alaba definitief.

De aanvoerder van Feyenoord miste een deel van het seizoen wegens een blessure, maar mag toch nog hopen op een plekje op het EK in Duitsland. Trauner is overigens de enige speler uit de Eredivisie die in de voorselectie van Oostenrijk is opgenomen.


OneFootball Videos


Wél zijn er een heleboel oud-Eredivisionisten opgeroepen door Rangnick. Een van de bekendste namen op de lijst is die van Marko Arnautovic. De aanvaller, momenteel uitkomend voor Internazionale, heeft een verleden bij FC Twente. Ook Philipp Mwene, vorig jaar nog speler van PSV, zit in de voorselectie. Voormalig Ajacieden Florian Grillitsch en Maximilian Wöber mogen ook blijven hopen op een plekje op het EK.

De opvallendste naam die ontbreekt is die van sterspeler en aanvoerder David Alaba. Hij is geblesseerd.

De volledige selectie van Oostenrijk:

Keepers: Niklas Hedl (Rapid Wien), Tobias Lawal (FC Juniors OÖ), Heinz Lindner (Union SG), Patrick Pentz (Brondby IF).

Verdedigers: Flavius Daniliuc (Red Bull Salzburg), Kevin Danso (Fortuna Düsseldorf), Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach), Philipp Lienhart (SC Freiburg), Philipp Mwene (FSV Mainz), Stefan Posch (Bologna FC), Leopold Querfeld (Rapid Wien), Gernot Trauner (Feyenoord)

Middenvelders: Thierno Ballo (Wolfsberger AC), Christoph Baumgartner (RB Leipzig), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Alexander Prass (Sturm Graz), Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Romano Schmid (Werder Bremen), Matthias Seidl (Rapid Wien), Nicolas Seiwald (RB Leipzig), Andreas Weimann (West Bromwich Albion).

View publisher imprint