FR12.nl

·25 June 2024

Oranje verliest met Geertruida van Oostenrijk

Article image:Oranje verliest met Geertruida van Oostenrijk

Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd om Oostenrijk te verslaan op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ging met 2-3 onderuit in de derde wedstrijd in de groepsfase. De nederlaag heeft geen gevolgen: Oranje had zich met vier punten al geplaatst voor de achtste finale.

Lutsharel Geertruida kreeg tegen Oostenrijk voor het eerst een basisplaats van Koeman. De Feyenoorder was in de tweede helft belangrijk door de bal te veroveren voorafgaand aan de gelijkmaker van Memphis Depay. Oranje had op dat moment het overwicht, maar kreeg via Marcel Sabitzer de deksel op de neus. De middenvelder van Borussia Dortmund wist tien minuten voor tijd het winnende doelpunt binnen te schieten.

Omdat Frankrijk tegelijkertijd 1-1 speelde tegen Polen is de groepswinst verrassend voor Oostenrijk. Frankrijk is tweede en Nederland gaat verder als één van de beste nummers drie. Na de groepsfase weet Oranje wie de tegenstander wordt. Dit is in elk geval een winnaar van een poule. De kans is daarom groot dat Nederland een zware opponent wacht.