Oranje-international moet vrezen: ‘In september zal Koeman hem echt niet oproepen’ | OneFootball

Oranje-international moet vrezen: ‘In september zal Koeman hem echt niet oproepen’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·29 June 2024

Oranje-international moet vrezen: ‘In september zal Koeman hem echt niet oproepen’

Article image:Oranje-international moet vrezen: ‘In september zal Koeman hem echt niet oproepen’

De kans dat Joey Veerman tijdens een volgende interlandperiode weer opgeroepen zal worden door bondscoach Ronald Koeman is erg klein. Dat is de verwachting van Mike Verweij en Valentijn Driessen. De middenvelder van PSV wist vooralsnog geen goede indruk te maken op het EK en werd tegen Oostenrijk na ruim dertig minuten ook naar de kant gehaald.

“Veerman blijft er nu natuurlijk bij, want Ronald Koeman gaat hem niet naar huis sturen”, aldus Driessen in de podcast Kick-off Oranje van De Telegraaf. “Koeman heeft Kenneth Taylor eerder ook na een half uur naar de kant gehaald, in de wedstrijd tegen Frankrijk. Die heeft hij daarna nooit meer opgeroepen en gesproken. Hij laat Joey Veerman waarschijnlijk niet links liggen als hij naar Real Madrid gaat, maar die kans acht ik niet heel erg groot."


OneFootball Videos


“Sowieso vergeet Koeman dingen niet zo snel”, vervolgt Driessen. “Die heeft hem nu een maand meegemaakt, en twee grote kansen gegeven. En hij mocht ook nog invallen tegen Frankrijk. Als je het dan niet waarmaakt, is het meestal einde interlandcarrière onder Ronald Koeman. En die blijft nog twee jaar.”

Keuzes genoeg voor Koeman als anderen terugkeren

Volgens Driessen is dat ook niet gek. “Trainers hebben natuurlijk een voorkeur. En straks komen al die jongens terug. Wieffer, Timber, Frenkie de Jong, Marten de Roon komt misschien zelfs nog weer terug. Dus op zo’n moment ziet Ronald Koeman Joey Veerman niet staan als je hier gewoon niet levert.”

Verweij is het eens met Driessen. “De volgende keer als er interlands komen, dat zal in september zijn, dan heeft Joey Veerman dit EK gespeeld en is hij bij PSV net begonnen. En als er dan anderen beschikbaar zijn gaat Koeman hem echt niet oproepen.”

View publisher imprint