Oranje-fans pakken Jan van Halst massaal aan na merkwaardige uitspraak over Frenkie de Jong | OneFootball

Oranje-fans pakken Jan van Halst massaal aan na merkwaardige uitspraak over Frenkie de Jong | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·23 June 2024

Oranje-fans pakken Jan van Halst massaal aan na merkwaardige uitspraak over Frenkie de Jong

Article image:Oranje-fans pakken Jan van Halst massaal aan na merkwaardige uitspraak over Frenkie de Jong

Jan van Halst is van mening dat het Nederlands elftal Frenkie de Jong minder hard mist op het EK dan vooraf gedacht. Die mening komt de oud-voetballer en analist dan weer op veel kritiek te staan van veel Oranje-supporters.

“Het klinkt een beetje gek, maar kennen wij Frenkie de Jong nog?”, vraagt Van Halst zich zondag hardop af in video-item van Ziggo Sport. De Jong haakte op het laatste moment af voor het EK vanwege een enkelblessure die hem al sinds april parten speelt. Volgens Van Halst laat de afwezigheid van de middenvelder van Barcelona zich bij Oranje echter amper voelen door de aanwezigheid van Jerdy Schouten.


OneFootball Videos


“Natuurlijk, ik zet het met een knipoog, maar als je Jerdy Schouten nou ziet voetballen…”, gaat de analist verder. “Zo snel, één keer raken, nauwelijks balverlies, snel het spel verplaatsen. Ik vind het echt een openbaring hoe hij zich zo snel staande heeft gehouden. Hij heeft zijn vorm vanuit zijn club PSV meegenomen naar het Nederlands elftal. Hij is echt niet meer weg te denken uit het elftal. Als ik bondscoach zou zijn, dan zou ik hem als eerste op het wedstrijdformulier zetten. Hij speelt op een cruciale positie op het middenveld. Hij is echt een openbaring voor mij”, aldus Van Halst.

De visie van Van Halst wordt overduidelijk niet gedeeld door veel Oranje-supporters. “Frenkie vergeten door middel van Jerdy Schouten is echt een bad shout”, reageert iemand op X onder de video van Van Halst. “Ik word nog wel eens gillend wakker dat Frenkie er niet bij is”, reageert iemand anders. Andere reacties zijn: “Welke wedstrijden heeft Jan zitten kijken? We missen juist een voetballende middenvelder als Frenkie” en “Ik zie Schouten geen man extra creëren door zijn loop acties, maar het kan aan mij liggen hoor”.

View publisher imprint