Opvallend: FC Twente-uitblinker belt met andere Eredivisiespeler voorafgaand aan Lazio-thuis | OneFootball

Opvallend: FC Twente-uitblinker belt met andere Eredivisiespeler voorafgaand aan Lazio-thuis | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·23 October 2024

Opvallend: FC Twente-uitblinker belt met andere Eredivisiespeler voorafgaand aan Lazio-thuis

Article image:Opvallend: FC Twente-uitblinker belt met andere Eredivisiespeler voorafgaand aan Lazio-thuis

Bart van Rooij heeft voorafgaand aan de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Lazio in de Europa League contact gezocht met voormalig ploeggenoot Bram Nuytinck. Het tweetal speelde één seizoen samen bij NEC Nijmegen, nadat de 34-jarige centrale verdediger terugkeerde van een buitenlands avontuur bij Udinese en Sampdoria.

Van Rooij kreeg de vraag wat hij verwacht van het Italiaanse spel en geeft daarop aan dat hij informatie heeft ingewonnen. “Ik heb toevallig gisteren contact gehad met Bram Nuytinck”, vertelt Van Rooij op de persconferentie voorafgaand aan het duel. “Ik vroeg ook van: Italianen, hoe is dat nou? Hoe spelen ze voetbal? Hij zei ook van: Gewoon gedisciplineerd, verdedigend supergoed. Misschien heb je wel het gevoel dat er iets te halen valt, maar uit het niets kunnen ze scoren en dan maken ze de wedstrijd dood.”


OneFootball Videos


Van Rooij hoopt tegen Lazio op mooie duels

Van Rooij ging tegen Fenerbahçe de strijd aan met Dusan Tadic en liet zien dat hij de duels niet schuwt. Zelf geniet hij daar ook met volle teugen van. “Uiteindelijk zijn dat mooie duels. Je weet wel van de Italianen dat ze hartstikke fysiek kunnen zijn. Dan is het aan ons om dat te levelen en misschien nog wel een stapje verder te gaan.”

View publisher imprint