Opmerkelijke uitspraken over functioneren Ten Hag uit mond van voorganger | OneFootball

Opmerkelijke uitspraken over functioneren Ten Hag uit mond van voorganger | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8 October 2024

Opmerkelijke uitspraken over functioneren Ten Hag uit mond van voorganger

Article image:Opmerkelijke uitspraken over functioneren Ten Hag uit mond van voorganger
Article image:Opmerkelijke uitspraken over functioneren Ten Hag uit mond van voorganger

© IMAGO

Erik ten Hag verkeert momenteel in zwaar weer bij Manchester United, nadat geen van de vijf meest recente duels werden gewonnen. De Nederlandse oefenmeester kan echter rekenen op complimenten uit een verrassende hoek. David Moyes vindt namelijk dat Ten Hag a brilliant job doet bij Manchester United.


OneFootball Videos


Moyes maakte als trainer naam voor zichzelf bij Everton, waar hij tussen 2002 en 2013 de scepter zwaaide. Na zijn periode bij the Toffees werd hij belast met de loodzware taak om Sir Alex Ferguson op te volgen bij Manchester United. De Schotse coach werd nog voor het einde van zijn eerste dienstjaar de laan uitgestuurd en na hem lukte het achtereenvolgens Louis van Gaal, José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer om te slagen bij the Mancunians.

Ten Hag werd vervolgens in 2022 aangesteld, maar ondanks twee prijzen, is de positie van de 54-jarige oefenmeester nooit onomstreden. Dit seizoen vallen de resultaten opnieuw tegen. Doordat er vorig jaar naast Champions League-voetbal werd gegrepen, is Manchester United nu veroordeeld tot de Europa League en hier werd nog winst geboekt. Daarnaast bivakkeert Manchester United op een zorgwekkende veertiende plaats.

De clubleiding van Manchester United komt dinsdag samen om het functioneren van Ten Hag tegen het licht te houden. Als het aan Moyes ligt, blijft Ten Hag in ieder geval in het zadel. "Ik denk dat hij het briljant doet", zegt de werkloze coach tegen BBC Sport. "Hij heeft enorme veerkracht getoond in de situatie waarin hij zich bevindt, en ik denk dat hij lof verdient voor zijn gedrag. Ik heb hem nog geen vragen of interviews zien ontwijken", prijst Moyes het feit dat Ten Hag niet wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden. "Ik denk dat hij daar veel krediet voor moet krijgen. Het is een baan met een immense druk, mensen praten heel veel over je, maar ik moet zeggen dat hij het fantastisch doet."

View publisher imprint