Onze punten: ondanks nederlaag toch goeie prestaties met één acht, maar ook weer een te zwakke sterkhouder | OneFootball

Onze punten: ondanks nederlaag toch goeie prestaties met één acht, maar ook weer een te zwakke sterkhouder | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·1 July 2024

Onze punten: ondanks nederlaag toch goeie prestaties met één acht, maar ook weer een te zwakke sterkhouder

Article image:Onze punten: ondanks nederlaag toch goeie prestaties met één acht, maar ook weer een te zwakke sterkhouder

Domenico Tedesco verraste ons allemaal met zijn opstelling. Het leek ook te gaan werken tot Muani via de knie van Vertonghen kon scoren. Spijtige zaak... Wij gaven zoals bij elke wedstrijd van de Rode Duivels op dit EK onze punten.

Casteels 6

Had deze keer minder werk, maar ging weer goed plat op een poging van Tchouaméni. Cruciale save bij het begin van de tweede helft.


OneFootball Videos


Castagne 6

Moest achteraan blijven om Mbappé op te vangen, maar speelde een heel sterke match tegen de Franse superster.

Faes 7

Deze keer op geen foutje te betrappen. Stond solide te verdedigen en was samen met Vertonghen misschien wel het meeste aan de bal. Maar dat was duidelijk ook de bedoeling van Tedesco.

Vertonghen 6

Het centrale duo werkte perfect samen. Tedesco had zijn tactiek erop afgestemd om de snelheid van Mbappé weg te nemen door zijn achterste lijn laag te houden. Iets wat perfect in het kraam van Vertonghen past. Kon niets doen aan dat afgeweken schot op zijn knie.

Theate 6

Veel ging langs zijn kant, maar zijn lange ballen kwamen er niet al te best uit. Verdedigend wel heel sterk tegen Griezmann. Opbouwend wel weer de mindere.

Onana 6

Draaide iets te veel terug als hij ruimte had en gaf te veel slechte lange ballen. Maar verdedigend natuurlijk van onschatbare waarde.

De Bruyne 8

Heel laag op het veld en van daar verdelend. Speelde weer een héél goeie match, maar kon natuurlijk minder zijn stempel op de aanval drukken omdat hij 60 meter van doel stond. Legde de meeste kilometers af van iedereen op het veld. Straf! Als hij kon lopen met de bal werd het elke keer gevaarlijk.

Doku 7

Lokte heel veel fouten uit en smeerde zo twee Fransen al snel een gele kaart aan. Moest constant gedekt worden door twee man, maar kreeg misschien iets te weinig de bal om zijn acties te maken. Bleef proberen, al werd hij hard aangepakt.

Lukaku 4

Te weinig duels gewonnen. Moest het opnemen tegen twee zwaargewichten, maar er mocht toch iets meer verwacht worden in de eerste helft. Kwam vreemd genoeg beter uit de verf toen Openda eraf was. Er mocht meer van hem verwacht worden dit toernooi. Leek zeker niet fris genoeg.

Openda 6

Heel hard werkend. Deed zijn job met verve. Kreeg amper bruikbare ballen om in de diepte te lopen.

Carrasco 5

Tegen zijn gewoonte op rechts en dat zag je er toch wel aan. Kon een paar keer snelheid maken, maar kon dan zijn maats niet bereiken. Verprutste iets te veel counters.

Vervangers

Mangala 6

Goed ingevallen en sloot het middenveld mee af waardoor De Bruyne hoger kon gaan spelen. Sterke invalbeurt!

De Ketelaere -

Lukebakio -

View publisher imprint