Nóg meer blessurezorgen voor Farioli: Ajax-middenvelder kan niet verder, banneling valt in | OneFootball

Nóg meer blessurezorgen voor Farioli: Ajax-middenvelder kan niet verder, banneling valt in | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·3 October 2024

Nóg meer blessurezorgen voor Farioli: Ajax-middenvelder kan niet verder, banneling valt in

Article image:Nóg meer blessurezorgen voor Farioli: Ajax-middenvelder kan niet verder, banneling valt in

De blessurezorgen stapelen zich op voor Ajax-trainer Francesco Farioli. In het uitduel bij Slavia Praag, waar de Italiaan onder andere niet kan beschikken over middenvelders Jordan Henderson en Kian Fitz-Jim, valt ook de IJslander Kristian Hlynsson vlak voor rust uit.

Henderson en Fitz-Jim reisden niet af naar Praag voor het tweede duel in de competitiefase van de Europa League. Van laatstgenoemde werd op de wedstrijddag bekend dat hij het Eredivisietreffen met FC Groningen van komende zondag sowieso ook aan zich voorbij moet laten gaan. Ook de interlandperiode bij Jong Oranje, waarvoor Fitz-Jim zijn eerste oproep ontving, komt mogelijk te vroeg.


OneFootball Videos


Donderdagavond komt daar de blessure van Hlynsson bij. Vlak voor het rustsignaal wordt duidelijk dat de IJslander niet verder kan. Farioli brengt noodgedwongen Benjamin Tahirovic als zijn vervanger binnen de lijnen. De Bosniër, vorig seizoen overgekomen van AS Roma, mocht afgelopen zomer alweer vertrekken uit Amsterdam en werd zelfs uit de A-selectie gezet. Een transfer bleef echter uit, waarop hij tóch werd ingeschreven voor de Europa League. Tahirovic maakt derhalve zijn eerste minuten van het seizoen in Ajax 1, nadat hij afgelopen weekend 90 minuten voor Jong Ajax uitkwam in het Keuken Kampioen Divisieduel tegen FC Dordrecht (0-1 verlies).

View publisher imprint