Nieuws | Van Duiven verlengt contract en maakt seizoen af bij Almere City | OneFootball

Nieuws | Van Duiven verlengt contract en maakt seizoen af bij Almere City | OneFootball

Icon: PSV Eindhoven

PSV Eindhoven

·8 January 2024

Nieuws | Van Duiven verlengt contract en maakt seizoen af bij Almere City

Article image:Nieuws | Van Duiven verlengt contract en maakt seizoen af bij Almere City

PSV heeft het contract van Jason van Duiven opengebroken en met één jaar verlengd. De 18-jarige spits ligt daarmee vast tot medio 2026. Daarnaast maakt hij het seizoen op huurbasis af bij Almere City.

Jason van Duiven voegde zich zes jaar geleden bij PSV Academy. De geboren Almeloër liet zien uitzonderlijke kwaliteiten in huis te hebben. Zo is hij technisch vaardig, kopsterk en beschikt hij over een hoge handelingssnelheid. In 2022-2023 gold hij in de Keuken Kampioen Divisie als de vaste spits van Jong PSV. Hij speelde alle 34 competitiewedstrijden en kwam daarin 15 keer tot scoren. Dit seizoen voegde Jason zich bij de A-selectie, waar het door de flinke concurrentie nog niet tot een officieel debuut is gekomen.


OneFootball Videos


In de Eerste Divisie ging hij ondertussen door met het maken van doelpunten; zijn seizoenstotaal staat inmiddels alweer op zes. Daarnaast deed hij ook ervaring op in de prestigieuze UEFA Youth League en was hij onderdeel van het team dat vorig jaar de Premier League International Cup in de wacht sleepte.

Vertrouwen PSV spreekt middels de contractverlenging het vertrouwen in Jason uit, zegt Directeur Earnest Stewart: “Hij heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer talentvolle spits te zijn. We zijn daarom erg blij dat het gelukt is hem langer aan ons te binden. Om er ondertussen voor te zorgen dat hij zich ook de komende periode blijft ontwikkelen, hebben we gekozen voor een verhuurperiode. Bij Almere City krijgt hij de kans zich in de Eredivisie te laten zien.”

View publisher imprint