Nieuwe eerste keeper van AZ bekend na definitief vertrek van Mathew Ryan | OneFootball

Nieuwe eerste keeper van AZ bekend na definitief vertrek van Mathew Ryan | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·6 July 2024

Nieuwe eerste keeper van AZ bekend na definitief vertrek van Mathew Ryan

Article image:Nieuwe eerste keeper van AZ bekend na definitief vertrek van Mathew Ryan

Mathew Ryan vertrekt deze zomer bij AZ, zo bevestigt De Telegraaf vrijdagavond. De Australische doelman, waarvan het contract afliep op 30 juni, gaat definitief niet bijtekenen en dat betekent dat AZ komend seizoen met een nieuwe keeper gaat aantreden. De kans is groot dat Jayden Owusu-Oduro die rol op zich mag gaan nemen.

De onderhandelingen met Ryan zouden uitermate stroef zijn verlopen. De routinier zou drie keer een deadline zijn voorbijgegaan, terwijl hij ook nog eens twee verbeterde contractvoorstellen van AZ zou hebben afgewezen. AZ-directeur Max Huiberts heeft besloten om de stekker uit de onderhandelingen te trekken.


OneFootball Videos


Dit betekent dat de Alkmaarders op zoek moeten naar een nieuwe ‘nummer één’. De nummer vier van het afgelopen Eredivisie-seizoen heeft Hobie Verhulst (31) nog onder contract staan, maar hij lijkt niet geschikt te zijn als eerste keus. De twintigjarige Owusu-Oduro krijgt naar verluidt het volste vertrouwen van de clubleiding.

De jonge doelman, die afgelopen seizoen zeven keer onder de lat stond als vervanger van Ryan, wordt de nieuwe eerste keeper van AZ. Maarten Martens, de trainer van de Alkmaarders, vindt de jonge leeftijd van Owusu-Oduro geen probleem, zo bevestigde hij tegenover De Telegraaf.

View publisher imprint