FR12.nl

·2 July 2024

Nederland wint in München en bereikt kwartfinale

Article image:Nederland wint in München en bereikt kwartfinale

Het Nederlands Elftal heeft de kwartfinale van het EK bereikt. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman was met 0-3 te sterk voor Roemenië. In München maakten Cody Gakpo en twee keer Donyell Malen de doelpunten. Oranje treft in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen Turkije en Oostenrijk, waar Feyenoorder Gernot Trauner deel van uitmaakt.

Roemenië begon goed aan de wedstrijd en creëerde enkele mogelijkheden. Het Nederlands Elftal had een flinke deuk in het zelfvertrouwen opgelopen na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk. Het was Gakpo die het elftal op sleeptouw nam en in de twintigste minuut een fraaie treffer wist te maken. De buitenspeler van Liverpool FC dribbelde naar binnen en schoot hard raak in de korte hoek.

Na het doelpunt van Gakpo begon het Nederlands Elftal beter te spelen en wist het enkele grote mogelijkheden te creëren. Het duurde tot de slotfase van de wedstrijd voordat er een geldig doelpunt werd gemaakt. Gakpo zag zijn doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten voor tijd was het wel raak via invaller Malen. In de blessuretijd wist de aanvaller van Borussia Dortmund zijn tweede binnen te schieten na een uitstekende counter.

Feyenoorders niet in actie

Het Nederlands Elftal wist zich door de overwinning op Roemenië voor het eerst sinds 2008 te plaatsen voor de kwartfinales van het EK. Feyenoorder Lutsharel Geertruida bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten. Justin Bijlow is in Duitsland de derde doelman en hoeft tijdens de eindronde niet te rekenen op speelminuten.

OpstellingenOranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (70' Van de Ven); Schouten (70' Veerman), Reijnders, Simons; Bergwijn (45' Malen), Memphis (92' Blind), Gakpo (84' Weghorst).Roemenië: Nita; Ratiu, Dragusin, Burca, Mogos (38' Racovitan); M. Marin (72' Cicaldau), R. Marin, Stanciu (88' Olaru); Man, Dragus (72' Mihaila), Hagi (72' Alibec).