NEC blijft jagen op Ajax door twee wonderschone treffers van Tjaronn Chery | OneFootball

FCUpdate

·6 May 2024

NEC blijft jagen op Ajax door twee wonderschone treffers van Tjaronn Chery

Article image:NEC blijft jagen op Ajax door twee wonderschone treffers van Tjaronn Chery

NEC heeft de unieke maandagavondwedstrijd in de Eredivisie met 0-3 gewonnen van Excelsior. Tjaronn Chery eiste met twee wondermooie treffers de hoofdrol op en hield de hoop op plaats vijf levend voor de Nijmegenaren. NEC bracht het gat met Ajax terug tot twee punten. Net als NEC hoopte Excelsior de play-offs te ontlopen, maar na de nederlaag bleven de Rotterdammers steken op nacompetitieplaats zestien. Na een rode kaart van Siebe Horemans eindigde Excelsior - het verder oersaaie duel - met tien man. Invaller Rober González zorgde in de blessuretijd voor de eindstand.

Beide trainers bereikten deze wedstrijd een bijzondere mijlpaal. Zowel Dijkhuizen als Meijer stonden voor de honderdste keer aan het roer bij hun club in Eredivisieverband. Waar Excelsior-trainer Dijkhuizen clubtopscorer Parrott zag terugkeren na een schorsing, miste de Nijmegenaren een sterkhouder. Cillessen ontbrak door ziekte, waardoor reservedoelman Roefs onder de lat stond.

Excelsior pakte vier punten uit de laatste twee wedstrijden en begon strijdvaardig aan het duel. Lang hielden de Kralingers dat niet vol en er ontstond een geenszins boeiend eerste bedrijf. Via Lamprou en Parrott was de thuisploeg nog enkele keren dreigend, maar tot een grote doelkans leidde dat niet. Na een half kreeg nota bene Nuytinck de grootste kans uit de eerste helft. De verdediger kopte een puntgave voorzet van Chery van dichtbij recht op doelman Van Gassel af.

Voor rust vermaakten Excelsior en NEC het publiek totaal niet en na rust lukte dat mondjesmaat. Excelsior toonde meer initiatief én de 0-1 van Chery kwam dan ook werkelijk uit de lucht vallen. Na een hakje van Proper draaide de aanvaller weg en schoot subliem in de bovenhoek. Vijf minuten later was het andermaal raak voor Chery. De geboren Hagenees nam een voorzet Baas in één keer en passeerde doelman Van Gassel uiterst fraai. Een Rotterdams slotoffensief bleef uit, omdat na ingrijpen van de VAR Excelsior-verdediger Horemans met rood kon inrukken na een wilde charge op Proper. Invaller González schoot in de extra tijd nog raak namens NEC. Door de 0-3 eindstand bekroonde niet Dijkhuizen, maar NEC-trainer Meijer zijn jubileumwedstrijd met een overwinning.