Naam van PSV-uitblinker verschijnt plots op verlanglijst van Barcelona | OneFootball

Naam van PSV-uitblinker verschijnt plots op verlanglijst van Barcelona | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 June 2024

Naam van PSV-uitblinker verschijnt plots op verlanglijst van Barcelona

Article image:Naam van PSV-uitblinker verschijnt plots op verlanglijst van Barcelona
Article image:Naam van PSV-uitblinker verschijnt plots op verlanglijst van Barcelona

© IMAGO

Barcelona heeft Johan Bakayoko op de verlanglijst gezet, weet clubwatcher Gerard Romero. De buitenspeler was afgelopen seizoen een van de uitblinkers van PSV en staat al langer in de belangstelling van meerdere Europese topclubs. Bij Barcelona geniet de komst van de Belg echter niet de voorkeur.


OneFootball Videos


Romero weet dat Bakayoko de nummer drie op de lijst van Barcelona is. Bovenaan de verlanglijst van de Catalanen prijkt de naam van Nico Williams. De 21-jarige Spanjaard was afgelopen seizoen een van de absolute smaakmakers in Spanje, waar hij voor Athletic Club in 37 duels tot 8 goals en 19 assists kwam. Luis Díaz (Liverpool) staat als tweede op de lijst.

Rik Elfrink, clubwatcher van het Eindhovens Dagblad, betwijfelt of de transfer ook werkelijk gaat plaatsvinden. "Dat Johan Bakayoko op een lijstje staat bij FC Barcelona, kan wellicht zijn. Hij staat bij tal van clubs op lijsten. Volgens betrokkenen is er niets aan de orde met die club en geen enkel contact geweest. Eerst volle focus voor de PSV-aanvaller op het EK sowieso. Enkele Spaanse media koppelen Bakayoko aan Barcelona. Maar vooralsnog dus geen enkele bevestiging dat in dit verband iets gaat gebeuren", schrijft hij op X.

Vanuit het buitenland is interesse van onder meer het Liverpool van Arne Slot, Borussia Dortmund, Bayern München, Juventus en Paris Saint-Germain. Zijn marktwaarde ligt volgens Voetbal International tussen de veertig en vijftig miljoen euro. "Ik denk dat de kans dat Bakayoko bij PSV blijft gering is", zegt Gerets. "Als er clubs uit Engeland komen die dit soort bedragen betalen, dan is er geen houden aan. En als hij een goed EK speelt, is hij misschien ook wel toe aan een stap omhoog", zei Eric Gerets, voormalig speler en coach van PSV, over de 21-jarige aanvaller.

Bakayoko leek eerder in gesprek met Het Laatste Nieuws nog niet heel erg happig op een vertrek uit Eindhoven. "Wat is dat dan, een stap hogerop? Een grotere competitie? Ja, maar PSV is een topploeg die het iedereen lastig kan maken. We gingen eruit in de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund en dat speelde de finale. Als ik iets weet te melden, dan weten jullie het ook. Nu wil ik me eerst volledig focussen op het EK…"

De 21-jarige buitenspeler, die dit seizoen in 48 wedstrijden goed was voor zowel 14 doelpunten als 14 assists, heeft nog een contract tot medio 2026 in Eindhoven. In Eindhoven is men al druk bezig met de zoektocht naar een geschikte opvolger. Volgens de Leeuwarder Courant staat Osame Sahraoui van sc Heerenveen al enige tijd op de radar van PSV. De Noorse aanvaller kwam in januari 2023 over van Vålerenga voor een bedrag van 1,7 miljoen euro en moet nu het veelvoudige op gaan leveren. De 22-jarige buitenspeler ligt nog tot de zomer van 2026 vast in Friesland. Dit seizoen was hij in 33 duels goed voor 8 goals en 8 assists.

View publisher imprint