Mike Verweij trekt uitspraken Berghuis in twijfel: 'Dat is ook niet zo' | OneFootball

Mike Verweij trekt uitspraken Berghuis in twijfel: 'Dat is ook niet zo' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 July 2024

Mike Verweij trekt uitspraken Berghuis in twijfel: 'Dat is ook niet zo'

Article image:Mike Verweij trekt uitspraken Berghuis in twijfel: 'Dat is ook niet zo'
Article image:Mike Verweij trekt uitspraken Berghuis in twijfel: 'Dat is ook niet zo'

© IMAGO

Mike Verweij vindt dat Steven Berghuis nog te mild is geweest voor Sven Mislintat. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler uitte vorige week kritiek op de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax. Volgens Verweij heeft Berghuis zich echter ingehouden om zijn door Mislintat gehaalde ploeggenoten in bescherming te nemen.


OneFootball Videos


"Mislintat ging veel meer als scout te werk dan als technisch directeur", vertelde Berghuis bij Ziggo Sport. "Ik geloof in de kwaliteiten van deze jongens, maar een selectie samenstellen is heel anders. Dat heeft hij toen totaal niet begrepen, vind ik. Als technisch directeur moet je een selectie samenstellen met jongens met verschillende kwaliteiten die op elkaar zijn afgestemd. Dan heb je creativiteit nodig, mentaliteit en winnaarsmentaliteit, wat die Argentijnen bij ons brachten. Zoveel verschillende aspecten die samen moeten komen om uiteindelijk een kampioensteam te worden."

Verweij reageert bij de podcast Kick-off van De Telegraaf op de verklaringen van de 32-jarige linkspoot. "Ik moet zeggen: Berghuis zegt het nog heel netjes. Hij vindt dat Mislintat wél goede spelers heeft gehaald, dat is ook niet zo. Alleen hij kan moeilijk zijn ploeggenoten die er nu nog zitten tot de grond toe affakkelen. Mislintat heeft niet alleen niet als technisch directeur, maar als scout gewerkt, maar ook nog als hele slechte scout. Hij heeft nooit spelers op het niveau van Ajax gehaald."

De Duitser gaf afgelopen zomer bijna 110 miljoen euro uit aan twaalf nieuwe spelers, van wie velen nog bepaald geen doorslaand succes zijn. Alleen Diant Ramaj heeft zich in zijn eerste seizoen in Amsterdamse dienst weten te ontpoppen tot onbetwiste en gewaardeerde basisspeler. Volgens ingewijden zou Ajax mogelijk vijftig miljoen euro moeten afschrijven op de aankopen van de voormalig directeur voetbalzaken.

Door de verliezen op de spelers, het wederom mislopen van de Champions League en de lening van veertig miljoen euro die Ajax eerder afsloot om de vaste lasten te betalen, verkeer de club in financieel zwaar weer. Daardoor kan deze zomer weinig geld uitgegeven worden aan nieuwe spelers en moet Ajax op zoek naar buitenkansjes. Maandag werd Bertrand Traoré officieel gepresenteerd: hij verkast op transfervrije basis naar Amsterdam.

View publisher imprint