Mike Verweij geeft Feyenoord advies voor transfer van uitblinker | OneFootball

Mike Verweij geeft Feyenoord advies voor transfer van uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 June 2024

Mike Verweij geeft Feyenoord advies voor transfer van uitblinker

Article image:Mike Verweij geeft Feyenoord advies voor transfer van uitblinker
Article image:Mike Verweij geeft Feyenoord advies voor transfer van uitblinker

© De Telegraaf

Feyenoord moet Calvin Stengs koste wat het kost behouden, zo vindt Mike Verweij. De 25-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler staat in de nadrukkelijke belangstelling van Lazio, dat volgens Italiaanse berichtgeving een bod van twaalf miljoen euro wil uitbrengen. Volgens Verweij moet Feyenoord daar niet mee akkoord gaan, terwijl Valentijn Driessen het wel snap als de Rotterdammers 'ja' zeggen tegen dat bedrag.


OneFootball Videos


In de podcast Kick-Off van De Telegraaf komen zaterdag de geruchten rond een transfer van Stengs ter sprake. Presentator Pim Sedee vraagt aan Verweij en Driessen of twaalf miljoen euro een reëel bedrag is voor de achtvoudig Oranje-international. "Ze hebben met Anis Hadj-Moussa in feite al een vervanger gehaald", begint de chef voetbal van de krant. "Maar de bedoeling was om hem langzaam te brengen en dat kan goed achter Stengs."

Alleen als er zoveel wordt geboden voor iemand die voor veel minder heb binnengehaald, dan kan ik me voorstellen dat je bedrijfsmatig zegt dat het opgevangen kan worden

- Valentijn Driessen

"Alleen als er zoveel wordt geboden voor iemand die voor veel minder heb binnengehaald, dan kan ik me voorstellen dat je bedrijfsmatig zegt dat het opgevangen kan worden", voegt Driessen daar nog aan toe. "Dat blijft natuurlijk de vraag, want je moet er niet veel zwakker van worden. Hij is namelijk een van de weinige hele creatieve spelers bij Feyenoord, die hem heel hard nodig had na het vertrek van Orkun Kökçü."

Verweij kan zich niet helemaal vinden in de mening van Driessen. "Nee, ik zou hem nooit voor twaalf miljoen euro verkopen", is de journalist van mening. "Als je een speler hebt die zo dicht tegen het Nederlands elftal aan zit en die ook nog speelde en trefzeker was tegen Gibraltar. Voor hetzelfde geld had Ronald Koeman Stengs wel opgeroepen voor het EK als een van de vervangers."

Nee, ik zou hem nooit voor twaalf miljoen euro verkopen

- Mike Verweij

"Er zijn volgens mij twaalf spelers afgevallen bij het Nederlands elftal en Koeman komt nog steeds niet bij Stengs uit, dus hoe dicht zit hij dan tegen Oranje aan?", countert Driessen, waarop Verweij aanhaalt dat Feyenoord een speler in huis heeft die past binnen de oude filosofie van Marc Overmars en Erik ten Hag in hun gezamenlijke tijd bij Ajax.

"Hun filosofie was altijd: als je nieuwe spelers nodig had, keek je eerst in het Nederlands elftal en naar andere Nederlandse spelers en dan ging je pas naar het buitenland", legt Verweij uit. "Ik vind daarom dat als je een speler als Stengs hebt, je hem niet zomaar moet laten gaan, want het is gewoon een prima voetballer."

View publisher imprint