Mbappé mist één van ploegmaats enorm en ziet niemand bij het huidige Frankrijk die hem zo kan bedienen | OneFootball

Mbappé mist één van ploegmaats enorm en ziet niemand bij het huidige Frankrijk die hem zo kan bedienen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·5 July 2024

Mbappé mist één van ploegmaats enorm en ziet niemand bij het huidige Frankrijk die hem zo kan bedienen

Article image:Mbappé mist één van ploegmaats enorm en ziet niemand bij het huidige Frankrijk die hem zo kan bedienen

Kylian Mbappé komt maar niet tot scoren voor Frankrijk op dit EK. De steraanvaller heeft het moeilijk omdat hij zelf de acties moet maken en vroeger gewoon in de diepte werd aangespeeld. En dat heeft veel te maken met het ontbreken van Paul Pogba.

Mbappé legde donderdag het verschil uit met vroeger en nu. "Een spits moet zich altijd aanpassen aan alle situaties, aan zijn teamgenoten, aan hun eigenschappen. Veel mensen verwijzen naar het spel dat we speelden toen ik in de selectie kwam", aldus Mbappé.


OneFootball Videos


"Maar we hadden verschillende spelers", klonk het verder. "Als middenvelder hadden we bijvoorbeeld Paul Pogba. Bij hem hoef je alleen maar je hoofd te laten zakken, te rennen, te roepen en je wist dat de bal bij je voeten terechtkomt."

Niet dat Mbappé moet rekenen dat Pogba nog terugkeert, want de 31-jarige middenvelder werd in februari voor vier jaar geschorst na dopinggebruik. Het lijkt er niet op dat hij daarvan nog op het hoogste niveau zal terugkeren.

"Met de medespelers die ik heb, kunnen we misschien minder diepgaand spelen, omdat het minder hun kenmerk is om je diep te sturen. Als er ruimtes zijn, zal ik erinlopen."

"Maar ik denk niet dat ik al mijn benen helemaal terug heb gevonden. Om honderd procent te zijn, heel explosief en heel snel, heb ik een goede fysieke voorbereiding nodig. Die zal ik met mijn club hebben komende zomer."

View publisher imprint