Maurice Steijn kan na ontslag bij Ajax weer in Eredivisie aan de slag | OneFootball

Maurice Steijn kan na ontslag bij Ajax weer in Eredivisie aan de slag | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 June 2024

Maurice Steijn kan na ontslag bij Ajax weer in Eredivisie aan de slag

Article image:Maurice Steijn kan na ontslag bij Ajax weer in Eredivisie aan de slag
Article image:Maurice Steijn kan na ontslag bij Ajax weer in Eredivisie aan de slag

© IMAGO

Go Ahead Eagles is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nu René Hake op weg is naar Manchester United. De oefenmeester staat voorlopig nog op het trainingsveld in Terwolde, waar Go Ahead Eagles zich klaarstoomt op het nieuwe seizoen. Dit geeft technisch manager Paul Bosvelt de tijd om een opvolger te vinden, die de club verder kan helpen. De Stentor komt met vijf mogelijke trainers.


OneFootball Videos


Na Kees van Wonderen en Hake zal het voor de nieuwe trainer lastig zijn om aan de torenhoge verwachtingen in Deventer te voldoen. Eerstgenoemde trainer promoveerde met de club naar de Eredivisie en verdiende een overstap naar sc Heerenveen. Terwijl Hake aan de vooravond staat van een prachtige overstap naar Manchester United, waar hij de nieuwe assistent-trainer van Erik ten Hag moet gaan worden.

Ondertussen kijkt Go Ahead Eagles naar mogelijke opvolgers. Volgens De Stentor kan er in ieder geval een streep door de naam van Bas Sibum. De trainer van Roda JC staat niet op de lijst van Bosvelt, ondanks een uitstekend jaar in de Keuken Kampioen Divisie. De club lijkt in dat opzicht te zoeken naar een trainer met iets meer ervaring, die de klappen van de zweep kent.

Onder meer Maurice Steijn, Mitchell van der Gaag, Philip Cocu, Marcel Keizer en Alex Pastoor worden door de krant naar voren geschoven als mogelijke kandidaten in Deventer. Van der Gaag is op dit moment de enige trainer die een club heeft. De voormalig trainer van NAC Breda en Jong Ajax is in dienst bij Manchester United als een van de assistenten van Ten Hag. Zijn komst zou wel saillant zijn, gezien het feit dat Hake de omgekeerde weg bewandeld.

Wie in ieder geval niet openstaat voor een avontuur in Deventer, is Wim Jonk. De ex-trainer van FC Volendam liet vrijdagavond in Studio Fußball weten weinig te voelen voor een klus als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles, waardoor er door zijn naam direct een streep kan. De Stentor meldt eveneens dat Fred Grim en Andries Jonker, met wie Go Ahead Eagles in 2022 sprak na het vertrek van Van Wonderen, ook niet vergeten zijn aan de Vetkampstraat.

View publisher imprint