Martijn Krabbendam verwacht verandering bij Feyenoord: ‘Ik denk wel dat hij komt’ | OneFootball

Martijn Krabbendam verwacht verandering bij Feyenoord: ‘Ik denk wel dat hij komt’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 September 2024

Martijn Krabbendam verwacht verandering bij Feyenoord: ‘Ik denk wel dat hij komt’

Article image:Martijn Krabbendam verwacht verandering bij Feyenoord: ‘Ik denk wel dat hij komt’
Article image:Martijn Krabbendam verwacht verandering bij Feyenoord: ‘Ik denk wel dat hij komt’

© Voetbal International

Het is inmiddels duidelijk geworden dat Feyenoord behoefte heeft aan een technisch manager ofwel directeur. Algemeen directeur Dennis te Kloese nam de afgelopen jaren de technische zaken voor zijn rekening, maar lijkt nu de taken te willen scheiden. Martijn Krabbendam van Voetbal International weet wie Feyenoord moet aanstellen.


OneFootball Videos


“Ik denk wel dat er een technisch manager komt”, zegt Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast Extra. Michel van Egmond wijst Krabbendam erop dat de spoeling erg dun is en het niet makkelijk is om er een te vinden op korte termijn. “Ze hebben natuurlijk Mark Ruijl toch in dienst”, reageert Krabbendam.

Volgens de Feyenoord-watcher heeft Ruijl al behoorlijk wat indruk weten te maken op de mensen binnen de club: “Die bij Dordrecht al allerlei dingen heeft gedaan en ook deze window bij Feyenoord is ingesprongen om te helpen om een aantal spelers te verkopen ofwel te verhuren. Dus ja, die is uitermate geschikt om die functie onder Te Kloese in te vullen.”

“Heeft hij een netwerk dan? Zoals dat dan heet”, vraagt Van Egmond zich af. Volgens Krabbendam is dat zeker het geval. Ruijl werkte de afgelopen jaren als scout binnen Feyenoord en heeft dan ook een behoorlijk netwerk weten op te bouwen. Ruijl is momenteel Head of Global Football van Feyenoord. In die hoedanigheid is hij ook nauw betrokken bij het technische beleid van partnerclub FC Dordrecht. De 39-jarige scout is dan ook goed op de hoogte van de zaken in de voetballerij en wordt in De Kuip gezien als een ideale kandidaat.

Mario Been sprak zich eerder ook al uit bij ESPN over de mogelijke aanstelling van Ruijl bij Feyenoord als technisch manager. Been is dan ook van mening dat de huidige manier van werken geen optie meer is bij Feyenoord. Ondanks dat het meerdere transferperiodes succesvol was. "Een club als Feyenoord heeft gewoon twee mensen nodig om dat te kunnen behappen", zegt Been. "Dit is natuurlijk teveel. De afgelopen drie jaar is er veel verbloemd. Daarin is het goed gegaan met een coach, Arne Slot, die nagenoeg al zijn wensen vervuld zag worden door Te Kloese. Nu gaat het wat minder, dan komen er twijfels."

View publisher imprint