Marco van Basten doet onthulling: 'Ik heb mezelf aangeboden bij Ajax' | OneFootball

Marco van Basten doet onthulling: 'Ik heb mezelf aangeboden bij Ajax' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 October 2024

Marco van Basten doet onthulling: 'Ik heb mezelf aangeboden bij Ajax'

Article image:Marco van Basten doet onthulling: 'Ik heb mezelf aangeboden bij Ajax'
Article image:Marco van Basten doet onthulling: 'Ik heb mezelf aangeboden bij Ajax'

© IMAGO

Marco van Basten heeft zich bij Ajax afgelopen seizoen aangeboden om met Brian Brobbey aan de slag te gaan. De oud-international zag kansen bij de spits die tot op heden onbenut bleven. Van een samenwerking kwam het echter niet, omdat Ajax ofwel Brobbey de boot afhield.


OneFootball Videos


Van Basten was teleurgesteld in Brobbey's keuze om op negentienjarige leeftijd naar RB Leipzig te vertrekken. Hij vond dat de jonge spits niet dankbaar genoeg was naar Ajax toe. "Wat ik ook vervelend vond: hij was niet dankbaar naar Ajax. Hij ging weg bij Ajax en vervolgens kocht Ajax hem weer terug," zei Van Basten, verwijzend naar de situatie waarin Ajax Brobbey na zijn vertrek terugkocht.

Tijdens een discussie aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport werd Van Basten door Alex Pastoor gevraagd of hij misschien meer betrokken wilde raken bij Brobbey's ontwikkeling. Van Basten gaf aan dat hij die mogelijkheid al had aangeboden toen John van 't Schip trainer was. "In het begin bij Van 't Schip heb ik dat aangeboden, dat kwam ter sprake," legde Van Basten uit. Hij was bereid om met Brobbey aan de slag te gaan, maar daar werd uiteindelijk geen gebruik van gemaakt.

Van Basten vermoedt dat Brobbey zelf of misschien Van 't Schip niet enthousiast was over zijn hulp. "Ik denk dat hij (Brobbey, red.) geen trek in mij had, wat prima is," zei Van Basten. Hoewel hij niet meer precies wist wie de samenwerking had tegengehouden, maakte hij duidelijk dat hij er geen energie meer in wilde steken. "Ga ik ook niet meer doen," voegde hij er resoluut aan toe.

Toen Youri Mulder vroeg wat Van Basten precies van plan was geweest, antwoordde de oud-international duidelijk: "Beide." Hij had zowel willen praten met Brobbey als daadwerkelijk op het trainingsveld met hem willen werken. Toch bleef het voorstel onbenut en lijkt een samenwerking nu van de baan.

View publisher imprint