Manchester United neemt opvallende beslissing over komst Matthijs de Ligt | OneFootball

Manchester United neemt opvallende beslissing over komst Matthijs de Ligt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 June 2024

Manchester United neemt opvallende beslissing over komst Matthijs de Ligt

Article image:Manchester United neemt opvallende beslissing over komst Matthijs de Ligt
Article image:Manchester United neemt opvallende beslissing over komst Matthijs de Ligt

© IMAGO

Manchester United zal deze zomer geen poging wagen om Matthijs de Ligt in te lijven, weet Ben Jacobs. De centrumverdediger van Bayern München is officieel op de markt gezet door de Duitse grootmacht om geld te krijgen voor nieuwe aankopen. De Beierse club heeft de afkoopclausule à dertig miljoen euro van VfB Stuttgart-verdediger Hiroki Ito geactiveerd en is nog steeds concreet voor Jonathan Tah (Bayer Leverkusen).


OneFootball Videos


Om financiële ruimte te maken, zijn De Ligt en vijf teamgenoten van hem op de transferlijst gezet. Naast de Nederlander mogen ook Noussair Mazraoui, Kingsley Coman, Serge Gnabry, Leon Goretzka en Joshua Kimmich vertrekken. Samen vertegenwoordigen zij een Estimated Transfer Value (ETV) van 219,6 miljoen euro.

Arsenal en Manchester United worden al enige tijd in verband gebracht met De Ligt, maar volgens Jacobs zullen the Red Devils niet tot actie overgaan. De transferjournalist meldt dat de 24-jarige ex-Ajacied simpelweg te duur is. Hoewel Bayern zich ervan bewust is dat de club waarschijnlijk de transfersom die het twee jaar geleden betaalde, zo'n 67 miljoen euro, niet zal terugkrijgen, hoopt de Duitse recordkampioen nog altijd op een flinke som geld. De ETV van de Oranje-international wordt geschat op 50,6 miljoen euro.

Bayern heeft nog geen vaste prijs bepaald voor De Ligt, zo weet Jacobs. Vincent Kompany zal naar verwachting face-to-face gesprekken voeren met de verdediger zodra hij zich meldt voor het voorseizoen na het EK van 2024. Dat is tevens de reden dat geïnteresseerde clubs vooralsnog geen concrete actie hebben ondernomen, zo klinkt het.

De Ligt maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Bayern. Het huwelijk tussen de mandekker en de Zuid-Duitse club is tot nog toe nog geen onverdeeld succes. Verdeeld over twee seizoenen kwam De Ligt 73 duels in actie, waarin hij 5 keer scoorde en 2 assists leverde. Het contract van de rechtspoot loopt nog tot medio 2027.

View publisher imprint