Manchester United moet fortuin aan Ten Hag betalen bij ontslag | OneFootball

Manchester United moet fortuin aan Ten Hag betalen bij ontslag | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·30 September 2024

Manchester United moet fortuin aan Ten Hag betalen bij ontslag

Article image:Manchester United moet fortuin aan Ten Hag betalen bij ontslag

Erik ten Hag staat na het 0-3 verlies tegen Tottenham Hotspur weer onder druk. De coach van Manchester United zag zijn eigen elftal op Old Trafford een zeer matige wedstrijd spelen, zelfs toen het nog elf tegen elf was. Waarom de Nederlander nog niet ontslagen is? Dat zou door de ontslagpremie kunnen komen, die door United moet worden neergelegd.

Door een heldenrol van Micky van de Ven begon Spurs zondag erg goed aan de belangrijke wedstrijd tegen United. De verdediger veroverde de bal in zijn eigen helft, stoomde er als een ware sneltrein mee op en gaf aan de achterlijn een goede voorzet op Brennan Johnson, die de bal alleen maar binnen hoefde te tikken. In het restant van de eerste helft liet United zich maar amper zien en tot overmaat van ramp kreeg Bruno Fernandes rood, drie minuten voor rust. Na de pauze voetbalde Spurs zich vrij eenvoudig naar een 0-2 en 0-3.


OneFootball Videos


Voor United en Ten Hag is het nu echt crisis, na weer een verliespartij. De ploeg uit Manchester staat momenteel twaalfde in de Premier League, waarbij Bournemouth naar alle verwachting nog over United heen springt maandagavond. Daarmee staat het drie punten achter op Spurs en acht op aartsrivaal en koploper Liverpool. Na lang overleg bleef Ten Hag deze zomer bij United, maar nu kan de clubleiding genoeg reden zien om alsnog afscheid te nemen van de Nederlander.

Er is echter wel één belangrijke reden voor de directie om Ten Hag langer te laten zitten: zijn ontslagpremie. Richard Martin, journalist van GOAL, weet dat United 17,5 miljoen pond moet neerleggen om de coach op straat te zitten, omgerekend 21 miljoen euro. Als United deze zomer al had besloten te stoppen met de samenwerking, voordat het contract van Ten Hag werd verlengd, had dit 'slechts' 10 miljoen pond gekost (zo'n 12 miljoen euro).

View publisher imprint