Lang gooit hoge ogen in Frankrijk: 'Riep herinnering op aan Mbappé' | OneFootball

Lang gooit hoge ogen in Frankrijk: 'Riep herinnering op aan Mbappé' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 October 2024

Lang gooit hoge ogen in Frankrijk: 'Riep herinnering op aan Mbappé'

Article image:Lang gooit hoge ogen in Frankrijk: 'Riep herinnering op aan Mbappé'
Article image:Lang gooit hoge ogen in Frankrijk: 'Riep herinnering op aan Mbappé'

© IMAGO

Noa Lang bezorgde PSV met zijn doelpunt tegen Paris Saint-Germain (1-1) in de Champions League een punt. In Franse media kan de 25-jarige aanvaller rekenen op lovende woorden en wordt zelfs de vergelijking gemaakt met Kylian Mbappé. Lang reageerde na afloop van het topduel tevreden.


OneFootball Videos


PSV nam Lang vorig jaar voor 12,5 miljoen euro over van Club Brugge. Een transfersom die middels bonussen nog op kan lopen tot vijftien miljoen euro. In zijn eerste seizoen in Eindhovense dienst werd de Oranje-international geteisterd door blessureleed en dit seizoen brengt Peter Bosz hem ook voorzichtig. Tegen PSG kreeg Lang voor het eerst het vertrouwen in de basis in de Champions League.

In een moeizame wedstrijd zorgde Lang voor het hoogtepunt in de eerste helft namens PSV. Vrijwel uit het niets profiteerde de aanvaller van een interceptie van Olivier Boscagli. Lang ontving de bal van Ismael Saibari en dribbelde zichzelf vrij. Gianluigi Donnarumma werd verrast, waardoor PSV tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Uiteindelijk werd Lang na 65 minuten gewisseld en sleepte PSV een gelijkspel uit de strijd.

Volgens L'Équipe deed het doelpunt van Lang denken aan de speelwijze van Mbappé. De 26-jarige wereldster speelde tot voor kort voor PSG en maakte daar furore, alvorens hij afgelopen zomer naar Real Madrid vertrok. "Lang had genoeg aan een goede bal van Saibari om te scoren op een manier die herinneringen oproept aan Kylian Mbappé", schrijft de Franse krant. Ook RMC Sport prees Langs efficiëntie: "Bij de enige echte Nederlandse kans legde de grillige Noa Lang het Parc des Princes het zwijgen op."

Lang reageerde zelf ook nog na afloop van het gelijkspel tegen PSG. "Je weet dat je onder druk komt te staan, omdat PSG een team is van wereldklasse en dan moet je soms wat geluk hebben", aldus de buitenspeler. "In het eerste kwartier gaat het altijd stormen als je uit speelt tegen zo'n ploeg. Iedereen heeft zijn taak en als je die blijft uitvoeren, gaan ze vanzelf fouten maken. Dat zie je wel bij mijn goal. Hij zat er goed in."

"We krijgen na rust één honderd procent kans, maar verder is het natuurlijk overleven", vervolgde Lang, die trots is op hoe PSV zichzelf heeft laten zien tegen PSG. "Dat is geen schande. Al met al denk ik dat we dit verdiend hebben en heel trots mogen zijn.

View publisher imprint