KRC Genk pakt uit met speciaal initiatief voor zijn jonge doelmannen | OneFootball

KRC Genk pakt uit met speciaal initiatief voor zijn jonge doelmannen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·12 September 2024

KRC Genk pakt uit met speciaal initiatief voor zijn jonge doelmannen

Article image:KRC Genk pakt uit met speciaal initiatief voor zijn jonge doelmannen

De keepers behoren tot de spelers die het meeste risico lopen op fysiek vlak. Racing Genk wil hier rekening mee houden en hen zo goed mogelijk beschermen.

De afgelopen jaren heeft de positie van doelman veel ontwikkelingen doorgemaakt. Racing Genk heeft dit goed begrepen en blijft spelers van hoge kwaliteit voortbrengen onder leiding van Guy Martens. Van Thibaut Courtois tot Mike Penders, Maarten Vandevoordt, zelfs Tobe Leysen en Koen Casteels, .


OneFootball Videos


Maar de opleiding van Genk blijft niet stilzitten en evolueert. Zo meldt Het Laatste Nieuws een innovatie die de club heeft geïntroduceerd voor zijn toekomstige doelmannen.

Alle jonge spelers die in doel staan, zullen verplicht zijn om een beschermende helm te dragen om hersenschuddingen te voorkomen. Racing heeft er zo'n 20 aangeschaft, de jonge talenten zullen moeten optreden als Petr Cech in zowel wedstrijden als trainingen.

Genk blijft vooroplopen

Het dragen van de helm zal verplicht zijn tot bij de U16. Daarna kunnen spelers kiezen of ze op die manier willen doorgaan of niet.

De club hoopt echter dat de belanghebbenden op deze manier zullen doorgaan. De eerste reacties waren nogal verrast, maar het blijkt dat de betrokken jongeren zich nu bewust zijn van de noodzaak om zichzelf te beschermen.

View publisher imprint