Kogel door de kerk: dit wordt het competitieformat vanaf 2025 | OneFootball

Kogel door de kerk: dit wordt het competitieformat vanaf 2025 | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·20 June 2024

Kogel door de kerk: dit wordt het competitieformat vanaf 2025

Article image:Kogel door de kerk: dit wordt het competitieformat vanaf 2025

De Pro League zat vandaag samen om het competitieformat van de Jupiler Pro League te bespreken. Er moest hoe dan ook een beslissing vallen.

Om te onderhandelen over het nieuwe contract voor de televisierechten moest er vandaag uitsluitsel komen over het competitieformat. Dat kon echter alleen met een tweederdemeerderheid.


OneFootball Videos


Er lagen verschillende voorstellen op tafel. Dat met 18 clubs in eerste klasse werd snel van tafel geveegd. Ook eentje met 16 clubs en zes ploegen in play-offs vond onvoldoende steun.

Tot slot lag een derde voorstel op tafel, met 16 clubs en play-offs met vier teams, maar ook daarvoor was geen steun genoeg te vinden.

Dat betekent dus dat alles hetzelfde blijft. 16 eersteklassers, Champions’ Play-offs met zes en halvering van de punten, Europe Play-offs met zes en halvering van de punten, Relegation Play-offs met vier en behoud van punten.

Ook de twee rechtstreekse degradaties blijven bestaan, met een extra zakker mogelijk na een barrage met een ploeg uit de Challenger Pro League.

“Er komen geen wijzigingen aan het huidige format. We gaan de nieuwe tv-cyclus in met het huidige format. Met puntenhalvering, met play-offs en met play-downs", klonk het in een eerste reactie bij voorzitter Lorin Parys.

"Er is vandaag voor geen enkel voorstel een tweederdemeerderheid gevonden. Er komt wel een owners en directorstest in de licentievoorwaarden. Nieuwe clubeigenaars zullen dus aan strengere voorwaarden moeten voldoen."

View publisher imprint