Kevin Strootman kan terugkeren in de Eredivisie: 'Ja, we gaan ons melden' | OneFootball

Kevin Strootman kan terugkeren in de Eredivisie: 'Ja, we gaan ons melden' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·12 May 2024

Kevin Strootman kan terugkeren in de Eredivisie: 'Ja, we gaan ons melden'

Article image:Kevin Strootman kan terugkeren in de Eredivisie: 'Ja, we gaan ons melden'

Sparta Rotterdam is van plan om zich opnieuw te melden voor Kevin Strootman. In de zomer van 2023 sprak Sparta al met de middenvelder, die er toen voor koos om een jaar bij Genoa te blijven. Inmiddels hangt de vlag er anders bij.

De 34-jarige Strootman beschikt over een aflopend contract bij Genoa en kan dus transfervrij van werkgever wisselen. Technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta bevestigt zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie dat de club een poging gaat wagen.


OneFootball Videos


“Het zit in de wachtstand. Vorig jaar wilde Kevin nog een jaar bij Genoa blijven. Dat seizoen is nu bijna ten einde. Genoa gaat niet met hem verder, dus het staat nog steeds open. Dus: ja”, windt Nijkamp er geen doekjes om.

De directeur weet dat de fans de komst van Strootman zouden toejuichen. “Die vinden het mooi dat jongens die bij Sparta zijn begonnen en een fantastische carrière hebben gehad vervolgens afsluiten bij Sparta. Daar staan wij voor open, maar daar zijn meerdere partijen voor nodig en de belangrijkste is Kevin. Daar zijn we op aan het wachten.”

Strootman maakte zijn debuut in het profvoetbal bij Sparta: tussen 2008 en 2011 kwam hij tot 72 competitiewedstrijden voor de Kasteelclub. Via FC Utrecht kwam hij terecht bij PSV, waarna hij ook de shirts van onder meer AS Roma en Olympique Marseille droeg. Strootman groeide uit tot international: hij speelde 46 interlands tussen 2011 en 2019.

View publisher imprint