Kans op komst van topaanwinst enorm toegenomen na overwinning Ajax | OneFootball

Kans op komst van topaanwinst enorm toegenomen na overwinning Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 August 2024

Kans op komst van topaanwinst enorm toegenomen na overwinning Ajax

Article image:Kans op komst van topaanwinst enorm toegenomen na overwinning Ajax
Article image:Kans op komst van topaanwinst enorm toegenomen na overwinning Ajax

© IMAGO

Alex Kroes zal donderdagavond in zijn handen hebben gewreven tijdens de 1-4 overwinning van Ajax op Jagiellonia Bialystok, denkt Mike Verweij. De Amsterdammers verschaften zich met het goede resultaat een riante uitgangspositie voor de return in Amsterdam. Als daar niet met meer dan twee goals verschil wordt verloren, is Ajax geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Vooral de goede prestaties van Chuba Akpom waren volgens Verweij belangrijk.


OneFootball Videos


Jagiellonia Bialystok kwam al in de vijfde minuut op voorsprong in Polen, maar Akpom maakte vier minuten later alweer gelijk. "Technisch directeur Alex Kroes zal die gelijkmaker om twee redenen met gejuich hebben begroet", schrijft Verweij in De Telegraaf. "Allereerst omdat Ajax binnen vijf minuten de onnodig opgelopen schade repareerde, maar ook omdat de beelden van de fraaie treffer misschien toch nog clubs over de streep trekken de Engelsman in de slotdagen van de transfermarkt te kopen. Ajax is op zoek naar geld om de in de startblokken staande Wout Weghorst

De komst van de 31-jarige spits, die tot medio 2025 vastligt bij Burnley, staat al tijden hoog op de agenda in Amsterdam, maar is lastig te realiseren door de financiële situatie. Ajax gaat de aanvaller dan ook in eerste instantie waarschijnlijk niet permanent, maar op huurbasis overnemen, schreef het Algemeen Dagblad woensdag. Dat moet gebeuren zodra Chuba Akpom is verkocht. Overigens is het niet uitgesloten dat de Oranje-international in een later stadium alsnog permanent de overstap naar de Johan Cruijff ArenA maakt.

Willem Vissers is eveneens positief over Akpom en noemt hem een 'goede aankoop' van de inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die de 28-jarige Engelsman vorig jaar naar de Johan Cruijff ArenA haalde. "Het zou ergens jammer zijn als hij vertrekt. Net als verdediger Josip Sutalo behoort hij tot de betere aankopen van de allang weer vertrokken technisch directeur Sven Mislintat, de man wiens schaduw ook in de huidige transferperiode boven Ajax hangt."

Akpom liet na de wedstrijd zelf weten ook tevreden te zijn met zijn hattrick. De 28-jarige Engelsman had voor de wedstrijd tegen Jagiellonia nog niet gescoord dit seizoen. "Het was frustrerend, maar ik ben een positief mens", zei hij bij Ziggo Sport over de gemiste kansen in eerdere wedstrijden. "Ik blijf gaan en blijf het proberen. Het belangrijkste is de zege, maar winnen met een hattrick maakt dat dit een perfecte dag is."

De spits is blij met Francesco Farioli, die sinds deze zomer trainer van Ajax is. "Ik houd van spelen onder de nieuwe trainer. Ik waardeer de coach voor het vertrouwen. Ik geef altijd 100 procent. Soms lukt het, soms niet, maar ik doe altijd mijn best." Ook Farioli toonde zich een blij man. "We kregen snel een tegentreffer, maar onze reactie was goed. We kwamen snel terug in de wedstrijd en hadden daarna de controle over het duel. We maakten vier doelpunten en hadden misschien nog wel vaker kunnen scoren."

View publisher imprint