Josip Sutalo laat zich voor het eerst uit over vertrek bij Ajax afgelopen transferperiode | OneFootball

Josip Sutalo laat zich voor het eerst uit over vertrek bij Ajax afgelopen transferperiode | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 September 2024

Josip Sutalo laat zich voor het eerst uit over vertrek bij Ajax afgelopen transferperiode

Article image:Josip Sutalo laat zich voor het eerst uit over vertrek bij Ajax afgelopen transferperiode
Article image:Josip Sutalo laat zich voor het eerst uit over vertrek bij Ajax afgelopen transferperiode

© IMAGO

Josip Sutalo hoopt zich na een minder eerste jaar bij Ajax zich te kunnen revancheren. De centrale verdediger is goed aan het nieuwe seizoen begonnen en heeft alle vertrouwen in zowel de selectie als technische staf. In gesprek met Ajax TV heeft de Kroatische mandekker zich uitgelaten over een mogelijk vertrek afgelopen zomer. Sutalo zag zijn maatje Borna Sosa namelijk vertrekken naar Torino en had zelf ook aan interesse niets te klagen.


OneFootball Videos


Lang leek het erop dat Sutalo op weg naar de uitgang was bij Ajax. De Kroaat moest ruimte maken voor de komst van Daniele Rugani, die op huurbasis overkwam van Juventus. Alleen heeft Sutalo de afgelopen weken een dermate solide indruk achtergelaten op Francesco Farioli en Alex Kroes, dat de technische leiding heeft besloten om de verdediger deze zomer in Amsterdam te willen houden.

Sutalo stond de afgelopen weken onder meer in de nadrukkelijke belangstelling van Juventus. De Oude Dame is op zoek naar versterking na de geklapte deal voor Jean-Clair Todibo. De verdediger leek OGC Nice lange tijd in te gaan ruilen voor Juventus, maar koos uiteindelijk verrassenderwijs voor een transfer naar West Ham United. Todibo was al de tweede keus van de Italiaanse topclub: eerder greep men naast de komst van Riccardo Calafiori, die voor 45 miljoen euro naar Arsenal trok.

Ondanks dat Sutalo aan interesse niets te klagen had, voelde hij weinig voor een vertrek: “Het kwam niet bij me op. Ik wist dat ik mijn plek moest verdienen en dat het simpelweg een seizoen was van een slechte teamprestatie van elf individuen. Iemand eruit pikken heeft geen zin, het team was niet goed. We hebben niet goed gewerkt en dat moet dit seizoen dus beter."

In gesprek het clubkanaal laat Sutalo weten dat hij zich erg op zijn gemak voelt bij Ajax. Sutalo is dan ook erg tevreden over de komst van Francesco Farioli en zijn technische staf: “Ze leveren geweldig werk, zowel op als naast het veld. Ze communiceren veel met ons, dus dat is goed. Tactisch gezien zijn we enorm verbeterd, vooral qua speelstijl. Dus ik ben erg tevreden met alles.

View publisher imprint