Johan Derksen verwoestend na transfer: 'Koeman roept hem niet meer op' | OneFootball

Johan Derksen verwoestend na transfer: 'Koeman roept hem niet meer op' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 September 2024

Johan Derksen verwoestend na transfer: 'Koeman roept hem niet meer op'

Article image:Johan Derksen verwoestend na transfer: 'Koeman roept hem niet meer op'
Article image:Johan Derksen verwoestend na transfer: 'Koeman roept hem niet meer op'
Article image:Johan Derksen verwoestend na transfer: 'Koeman roept hem niet meer op'

© Videostill Vandaag Inside

Johan Derksen denkt niet dat Ronald Koeman nog een beroep gaat doen op Memphis Depay. De dertigjarige aanvaller tekende onlangs een contract bij het Braziliaanse Corinthians. Afgelopen interlandperiode werd hij niet door de bondscoach opgeroepen, waardoor tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) en Duitsland (2-2) respectievelijk Joshua Zirkzee en Brian Brobbey een kans in de basis kregen. Zij maakten beiden ook een goede indruk.


OneFootball Videos


Zirkzee bekroonde zijn debuut in de basis met een goal en een assist tegen de Bosniërs. Brobbey noteerde een assist en kreeg na de wedstrijd veel lof voor zijn optreden. Rafael van der Vaart noemde het zelfs de 'beste wedstrijd ooit' van de spits van Ajax. "We hadden wat momenten waarbij hij werd aangespeeld en Jonathan Tah kwam er gewoon niet aan te pas", aldus de analist bij de NOS.

Voor Depay zijn de vooruitzichten een stuk somberder, denkt Derksen. "Ik denk dat daar niets van terechtkomt in Brazilië", zei hij woensdagavond bij Vandaag Inside. Presentator Wilfred Genee benoemde dat de voormalig speler van Atlético Madrid, Manchester United, Barcelona en PSV wel groots onthaald werd. "Zijn imago doet hij alles aan, maar nu nog een paar balletjes erin schieten", reageert Derksen cynisch.

"Hij komt dadelijk in een of ander flutelftal dat onderaan staat", vervolgt de oud-hoofdredacteur van Voetbal International. "Hij heeft voor een paar jaar getekend, dan gaat hij naar de tweede divisie." Genee vraagt vervolgens of Koeman Depay nog nodig heeft, waarop Derksen stellig reageert: "Nee, je hebt hem niet meer nodig. Ik heb Zirkzee gezien en dan heb je hem nooit meer nodig. Koeman roept hem niet meer op."

Depay speelde tot nog toe 98 interlands voor Oranje, waarin hij 46 keer tot scoren kwam. Zijn debuut maakte hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (0-2 winst) onder Louis van Gaal. Met zijn 46 doelpunten is hij nog net geen all-timetopscorer van het Nederlands elftal. Dat record staat nog op naam van Robin van Persie, die in 102 interlands 50 keer het net wist te vinden.

View publisher imprint