Jean-Marie Pfaff zegt wat hij vindt van Vincent Kompany die naar Bayern München trekt en vertelt wat hij niet mag doen | OneFootball

Jean-Marie Pfaff zegt wat hij vindt van Vincent Kompany die naar Bayern München trekt en vertelt wat hij niet mag doen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·25 May 2024

Jean-Marie Pfaff zegt wat hij vindt van Vincent Kompany die naar Bayern München trekt en vertelt wat hij niet mag doen

Article image:Jean-Marie Pfaff zegt wat hij vindt van Vincent Kompany die naar Bayern München trekt en vertelt wat hij niet mag doen

Vincent Kompany wordt de nieuwe coach van Bayern München. De deal is rond, het blijft nog even wachten op zijn handtekening. Heel wat bekende namen uit de voetbalwereld reageren op zijn aanstelling.

Dit seizoen degradeerde Vincent Kompany met Burnley naar de Championship, nadat ze een jaar voordien promoveerden. Plots kwam Bayern München aankloppen en Kompany twijfelde niet.


OneFootball Videos


Ondertussen is de deal ook rond. Burnley en Bayern hebben een overeenkomst, de Duitsers zullen tussen de 10 en 12 miljoen euro betalen voor de transfer en Kompany zal tot 2027 tekenen.

Jean-Marie Pfaff, ex-speler van Bayern München, liet zich bij Het Laatste Nieuws uit over de nieuwe stap die Kompany zal zetten. Ik vind het een goeie keuze", begint hij overtuigd.

"Ik zie Vincent slagen bij Bayern. Hij zal er gelukkig zijn. En weet je waarom? Omwille van het topniveau daar, overal binnen de club. Daar werken voétbalmensen. Vakmensen."

"Hij zal er niet te maken krijgen met bijvoorbeeld een rijke clubeigenaar die dénkt dat hij iets van voetbal kent. Alles is er aanwezig om goed werk te leveren. De accommodatie, de omkadering en de spelers. Men is er hyperprofessioneel. Daar houdt Vincent van", gaat Pfaff verder.

Hij ziet ook dat Kompany wat minder macht zal krijgen over bepaalde zaken. "Natuurlijk krijg je als trainer invloed op de transfers. Maar hij zal niet alles té fel naar zich toe moeten trekken. De mensen die er nu zitten, zal hij vertrouwen moeten geven."

"Ieder zijn taak. Orde en discipline - daar geloven ze in Bayern in. Vincent zal er ook mee moeten leven dat bestuursleden als Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness hun mening zullen geven", besluit Pfaff.

View publisher imprint