Jasper Cillessen moet pikante overstap in Nederland boven avontuur in Spanje verkiezen | OneFootball

Jasper Cillessen moet pikante overstap in Nederland boven avontuur in Spanje verkiezen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 June 2024

Jasper Cillessen moet pikante overstap in Nederland boven avontuur in Spanje verkiezen

Article image:Jasper Cillessen moet pikante overstap in Nederland boven avontuur in Spanje verkiezen
Article image:Jasper Cillessen moet pikante overstap in Nederland boven avontuur in Spanje verkiezen

© IMAGO

Jasper Cillessen heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor NEC al gespeeld. Volgens de krant La Provincia heeft Las Palmas een akkoord bereikt met NEC over een transfer van de doelman. Data van SciSports laten zien dat er, ook in Nederland, betere opties zijn voor de doelman.


OneFootball Videos


La Provincia, een lokale krant in de provincie Las Palmas, schrijft dat Cillessen wordt binnengehaald als nieuwe eerste keeper bij de nummer zestien van het afgelopen seizoen in LaLiga. Hij moet Álvaro Valles gaan opvolgen onder de lat. Valles staat weliswaar nog onder contract bij Las Palmas, maar de club uit Gran Canaria houdt rekening met zijn vertrek in de zomer. In Engeland wordt Valles hevig gelinkt aan Chelsea.

De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat Las Palmas op dit moment niet beste keuze zal zijn voor Cillessen. De één ster op het gebied van speeltijd lost zichzelf op door het mogelijke vertrek van Valles. Echter lijkt de speelstijl van Cillessen niet aan te sluiten bij Las Palmas, waardoor de 35-jarige doelman moeite zal hebben met zich aanpassen aan de speelwijze van de club.

De 35-jarige Cillessen heeft bij NEC een contract tot medio 2025. Hij speelde in Spanje al voor Barcelona (2016 tot 2019) en Valencia (2019 tot 2022), voordat hij in 2022 terugkeerde bij zijn eerste club NEC. Een terugkeer naar Spanje zou voor Cillessen mogelijk de cirkel rondmaken. Echter lijken er betere opties te zijn voor de doelman. Pikant genoeg is Vitesse de beste bestemming in Europa voor Cillessen.

Arnhemmers degradeerden dit seizoen uit de Eredivisie en lijken afscheid te gaan nemen van Eloy Room, wat de speelkansen bij Vitesse alleen maar groter zullen maken voor een nieuwe doelman. De kans dat Cillessen daadwerkelijk een overstap naar de gedegradeerde aartsrivaal zal overwegen, is uiteraard 0,0. Het toont alleen aan dat er voor de doelman betere opties te bedenken zijn dan Las Palmas op dit moment.

Ook in Spanje zijn er voor Cillessen betere bestemmingen te vinden. Zo lijkt de speelwijze van Cillessen prima aan te sluiten bij die van Almería. Hoewel Cillessen niet zeker zal zijn van een basisplaats, heeft hij bij Almería (73) een hogere Club Fit dan bij Las Palmas (70). Volgens Sander Janssen van Voetbal International is er nog geen sprake van een akkoord, waardoor Cillessen nog een andere keuze kan maken: “In Spanje wordt gemeld dat Las Palmas een akkoord heeft bereikt met NEC over een transfer van Jasper Cillessen, maar de Nijmeegse club laat weten dat hier geen sprake van is. Er wordt wel volop geïnformeerd naar spelers van NEC”, laat de clubwatcher weten op X.

View publisher imprint