Jacky Mathijssen wijst KRC Genk op iets dat ze totaal verkeerd inschatten | OneFootball

Jacky Mathijssen wijst KRC Genk op iets dat ze totaal verkeerd inschatten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·23 May 2024

Jacky Mathijssen wijst KRC Genk op iets dat ze totaal verkeerd inschatten

Article image:Jacky Mathijssen wijst KRC Genk op iets dat ze totaal verkeerd inschatten

Het seizoen loopt op zijn einde. Bij KRC Genk betekent dat ook het afscheid van doelman Maarten Vandevoordt.

KRC Genk won afgelopen weekend van Royal Antwerp FC. Jacky Mathijssen zag twee spelers bij de Limburgers die de ploeg over de streep trokken.


OneFootball Videos


“De twee uitblinkers van Genkse kant waren een basisdebutant en iemand die afscheid nam van het thuispubliek. De jonge Kos Karetsas en Maarten Vandevoordt”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

De analist ziet dat ze het vertrek van Vandevoordt volledig verkeerd inschatten. “Die laatste gaan ze harder missen dan ze denken. Ze gaan zeggen ‘Potverdorie, dat was toch echt ne goeie’.”

Vandevoordt tekende twee jaar geleden al een contract bij RB Leipzig, maar de Duitse club stalde hem de voorbije twee seizoenen nog bij KRC Genk om de nodige ervaring op te doen.

Opvolger van Thibaut Courtois

Mathijssen ziet een grote toekomst weggelegd voor onze landgenoot, al is hij op dit moment niet zeker van een basisplaats volgend seizoen bij zijn nieuwe werkgever. Dat liet Vandevoordt zelf al weten.

Mathijssen is ervan overtuigd dat het allemaal wel goed zal komen met de doelman van KRC Genk. “Intrinsiek en op termijn zie ik hem nog altijd als de natuurlijke opvolger van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels. Ik heb dat altijd gevonden.”

View publisher imprint